Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω από 400 άλογα για τη νέα Mercedes-AMG A45

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάνω από 400 άλογα για τη νέα Mercedes-AMG A45

ΝΕΑ

Πάνω από 400 άλογα για τη νέα Mercedes-AMG A45

ΝΕΑ

Πιο ισχυρή από ποτέ θα είναι η νέα Mercedes-AMG A45, η οποία θα πλαισιωθεί επιπλέον και από τη νέα σπορ έκδοση A35, δημιουργώντας ένα «καυτό» γερμανικό δίδυμο στα premium μικρομεσαία.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Πιο αναλυτικά, η έκδοση A35, που αναμένεται να λανσαριστεί τον πολύ σύντομα, θα μπει ανάμεσα στα Audi S3 και VW Golf R, με την ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους. Αλλά το σημαντικότερο νέο αφορά τα πρώτα στοιχεία της κορυφαίας Mercedes-AMG A45.

mercedes-amg-a45-spy-shots (2)-chariatis-530

Σύμφωνα με το αφεντικό της AMG, Tobias Moers, η A45 θα διαθέτει ένα νέο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο 2,0 λίτρων, το οποίο θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους, θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία των hot hatches. Παράλληλα ο συγκεκριμένος κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 9 σχέσεων, που θα αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον των 7 σχέσεων.

Advertisement

mercedes-amg-a45-spy-shots (1)-chariatis-640

Εκτός από τα παραπάνω, η νέα Mercedes-AMG Α45 που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019, θα εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης 4Matic, χωρίς όμως να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του ή για το εάν θα διαθέτει και το γνωστό μας από την E63S σύστημα drift. Ένα θέμα που αναμένεται να απασχολήσει το αγοραστικό κοινό, αποτελεί και η κωδική ονομασία του μοντέλου, καθώς ακούγονται πολλά σχετικά, για το εάν θα αντικατασταθεί το «Α45» με το «Α50», χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως οι παραπάνω φήμες.

Advertisement