Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παλιό πρωτότυπο της Aston Martin ξαναζωντανεύει

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παλιό πρωτότυπο της Aston Martin ξαναζωντανεύει

ΝΕΑ

Παλιό πρωτότυπο της Aston Martin ξαναζωντανεύει

ΝΕΑ

Βρετανική εταιρία κλασικών αυτοκινήτων θα ανακατασκευάσει ένα μοναδικό παλιό πρωτότυπο της Aston Martin και στη συνέχεια θα επιχειρήσει να σπάσει με αυτό το φράγμα των 320 χλμ./ώρα

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο Bulldog της Aston Martin σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 από τον Williams Towns (δημιουργό της αυθεντικής DBS και της Lagonda) ως μια σχεδιαστική πρόταση αλλά και ως δείγμα των επιδόσεων που θα μπορούσε να έχει ένα supercar της εποχής. Χαρακτηριστικό είναι πως σε μια δοκιμή του Bulldog το 1981 το αυτοκίνητο κατάφερε να αγγίξει τα 306 χλμ./ώρα αν και στόχος ήταν τα 320 χλμ./ώρα.

Ωστόσο παρά το γεγονός πως η Aston Martin σχεδίαζε την παραγωγή 15-20 αυτοκινήτων τελικά το πολύ υψηλό κόστος δεν επέτρεψε κάτι παραπάνω από την δημιουργία του μοναδικού πρωτότυπου που σώζεται έως σήμερα. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα προσπαθήσει να φέρει στην αρχική του κατάσταση η βρετανική εταιρία Classic Motor Cars που ασχολείται με την ανακατασκευή κλασικών αυτοκινήτων ενώ στη συνέχεια θα επιχειρήσει να καταφέρει αυτό που δεν είχε πετύχει η Aston Martin: να φθάσει το Bulldog την ταχύτητα των 320 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η ανακατασκευή προβλέπεται να διαρκέσει περίπου 18 μήνες και θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην αρχική εικόνα και μηχανολογική προσέγγιση του αυτοκινήτου. Το Bulldog κινείται από ένα V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 5.3 λίτρων που αποδίδει την ασύλληπτη για την εποχή ισχύ των 600 ίππων. Για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής η CMC θα συνεργαστεί με μερικούς από τους μηχανικούς που είχαν ασχοληθεί με την δημιουργία του αυτοκινήτου ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρίας έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία με φωτογραφίες ή πληροφορίες από την εποχή της δημιουργίας του Bulldog.

 

Advertisement