Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Πακέτο» 2 δισ. ευρώ για πράσινη ανάπτυξη στη…Γερμανία

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Πακέτο» 2 δισ. ευρώ για πράσινη ανάπτυξη στη…Γερμανία

ΝΕΑ

«Πακέτο» 2 δισ. ευρώ για πράσινη ανάπτυξη στη…Γερμανία

ΝΕΑ

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ θα βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μεταβούν πιο γρήγορα στην ηλεκτροκίνηση και να αναπτύξουν αυτόνομα συστήματα οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η Γερμανία συμφώνησε σε ένα πακέτο ενίσχυσης 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προμηθευτές της χώρας να στραφούν σε πιο πράσινες τεχνολογίες κίνησης και σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης, σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας που δημοσίευσε το Reuters.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος, η κυβέρνηση σχεδιάζει να διανείμει επιχορηγήσεις σε βασικούς παράγοντες της βιομηχανίας έως το 2024.

Advertisement
Advertisement

Θα χρησιμοποιήσει επίσης τα κεφάλαια για την προώθηση της  Έρευνας και Ανάπτυξης σε τομείς όπως η ψηφιοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η κοινή χρήση δεδομένων αλλά και για την εκπαίδευση των εργαζομένων στις νέες τεχνολογίες.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να καλύψει έως και το 60% του κόστους στις μεγάλες εταιρείες και το 80% στις μικρές και μεσαίες εταιρείες που κάνουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

«Η μετάβαση σε νέα προϊόντα, ειδικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, απαιτεί προσαρμογή της παραγωγής. Οι ταχύτεροι κύκλοι καινοτομίας απαιτούν πιο ευέλικτες εγκαταστάσεις παραγωγής. Η πίεση κόστους στην παραγωγή είναι υψηλή.» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Rβeuters.

Advertisement

Το πρόγραμμα είναι μέρος του σχεδίου οικονομικής τόνωσης της Γερμανίας που στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού και σύντομα η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας θα υποβληθεί και στα υπόλοιπα Υπουργεία για διαβούλευση.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αποκάλυψη! Αυτά είναι τα χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Ποιες χώρες θα διπλασιάσουν τα πρόστιμα για ταχύτητα στις πόλεις

Ουραγός η Ελλάδα στα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών ΙΧ!

Advertisement