Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιπλέον 10.000 σταθμοί φόρτισης στην Γερμανία!

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιπλέον 10.000 σταθμοί φόρτισης στην Γερμανία!

ΝΕΑ

Επιπλέον 10.000 σταθμοί φόρτισης στην Γερμανία!

ΝΕΑ

Ο αριθμός τους ξεπέρασε τα 27.700 σημεία καταγράφοντας άνοδο 60% σε σχέση με πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

Το δημόσιο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Γερμανίας επεκτάθηκε κατά 10.000 σημεία, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 60% σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ένωση Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας της χώρας.

Ειδικότερα ο αριθμός των σταθμών φόρτισης αυξήθηκε σε 27.730 σημεία τον Μάιο, από 17.400 σημεία που ήταν τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι πριν από ένα χρόνο. Μάλιστα τα σημεία με γρήγορη φόρτιση αποτελούν το 14% του συνόλου των σταθμών φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα δεδομένα αποτελούν πολύ θετική εξέλιξη καθώς πραγματοποιήθηκαν πολλές νέες επενδύσεις στις υποδομές για ηλεκτρικά οχήματα στη Γερμανία και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η δημιουργία τόσων πολλών σταθμών φόρτισης θα οδηγήσει περισσότερους καταναλωτές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Η κρίση του κορωνοϊού αποτέλεσε μία πολύ μεγάλη πρόκληση για τους ιδιοκτήτες των σταθμών φόρτισης. Επομένως, είναι ακόμη πιο σημαντικό για αυτούς να λάβουν κάποια κίνητρα ώστε να τονωθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BDEW Kerstin Andreae.

Στο πλαίσιο παροχής κινήτρων της Γερμανίας ύψους 2,5 δις. ευρώ που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβάνεται και η δημιουργία ηλεκτρικών σημείων φόρτισης και τεχνολογίας μπαταριών.

Advertisement

Περίπου 280.000 ηλεκτρικά οχήματα ή plug-in υβριδικά μοντέλα είναι καταχωρημένα στη Γερμανία και αυτή τη στιγμή οι υπάρχουσες δημόσιες υποδομές μπορούν να καλύψουν 440.000 αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Χατζηδάκης στο newsauto: H Ελλάδα δεν θα είναι πια η «χωματερή» της Ευρώπης

Ιδού το άρθρο για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας! – Επιβεβαίωση Newsauto

Ακόμη 37 οδηγοί έφυγαν χωρίς… δίπλωμα από την Βάρκιζα!

Advertisement