Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όταν τα ηλεκτρονικά τρελαίνονται έρχονται τα πάνω κάτω!

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όταν τα ηλεκτρονικά τρελαίνονται έρχονται τα πάνω κάτω!

ΝΕΑ

Όταν τα ηλεκτρονικά τρελαίνονται έρχονται τα πάνω κάτω!

ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν αν ξαφνικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων γύριζε ανάποδα και οι ενδείξεις του ήταν αδύνατον να διαβαστούν;

Advertisement
Advertisement

Από την ώρα που τα αυτοκίνητά μας έχουν γεμίσει με οθόνες και ηλεκτρονικά συστήματα, είναι αναμενόμενο οι βλάβες που θα παρουσιάζουν να ξεφεύγουν από την λογική και τις ικανότητες του συνεργείου της γειτονιάς και να απαιτούν γνώσεις υψηλού προγραμματισμού.

Κάτι τέτοιο έγινε και με μερικά αυτοκίνητα της Ηyundai στις ΗΠΑ, όταν ξαφνικά οι ιδιοκτήτες τους είδαν τον πίνακα οργάνων να έχει γυρίσει ανάποδα!

Το ζήτημα αφορά συγκεκριμένα αυτοκίνητα από τα νέα Santa Fe HEV και Santa Fe PHEV τα οποία κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Σε αυτά τα οχήματα, ξαφνικά ο πίνακας οργάνων στρέφεται 180 μοίρες, και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο στον οδηγό να παρακολουθήσει ζωτικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Κάτι που εκτός των άλλων δημιουργεί και μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα κάποιες αναφορές από ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων Santa Fe υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που δεν δικαιολογείται με βάση τα σύγχρονα δεδομένα των συστημάτων αυτών.

Το θέμα αφορά 714 οχήματα που έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ και 283 στον Καναδά, τα οποία έχουν όλα ανακληθεί για να διορθωθεί το πρόβλημα. H Ηyundai υποστηρίζει ότι όλα έχουν προκληθεί από κάποια λάθος αντίσταση στα κυκλώματα αν και όλα δείχνουν να ταιριάζουν περισσότερο σε πρόβλημα του software.

Advertisement

Πάντως γεγονός είναι ότι από την στιγμή που τα ηλεκτρονικά έχουν κατακλύσει τα αυτοκίνητά μας, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα φθάναμε τέτοιες -και πολλές ακόμα- “ανάποδες” καταστάσεις, πολλές εκ των οποίων διορθώνονται over the air χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι. Απλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, έστω και αν ξαφνικά δούμε τον κόσμο “ανάποδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari FerRAR.exe 2077: Ένας νέος ψηφιακός κόσμος
Η αυτόνομη οδήγηση και οι… ηλίθιοι
Δείτε γιατί η αυτόνομη οδήγηση της Tesla είναι επικίνδυνη (+video)

Advertisement