Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οταν ο Μάσκ την… έλεγε στον Σουνάκ

Ελλάδα 12:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οταν ο Μάσκ την… έλεγε στον Σουνάκ

ΝΕΑ

Οταν ο Μάσκ την… έλεγε στον Σουνάκ

ΝΕΑ

Σαφώς η συζήτηση ενός επιχειρηματία και πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο και ενός Πρωθυπουργού που έχει και το φόβο του πολιτικού κόστους έχει πολύ ενδιαφέρον…

Advertisement
Advertisement

Η εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης έχει ανοίξει για τα καλά την κουβέντα για το αν πρόκειται για το καλό ή το κακό της ανθρωπότητας.

Σε ένα μέλλον λοιπόν όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχεί στις συζητήσεις, προκύπτει μια ενδιαφέρουσα σύγκρουση απόψεων μεταξύ δύο πολύ σημαντικών προσώπων της εποχής μας.

Advertisement
Advertisement

Ο Ίλον Μασκ, οραματίζεται έναν κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά τις θέσεις εργασίας παρωχημένες, υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία θα είναι ικανή να διεκπεραιώνει όλες τις εργασίες.

Προτείνει ότι οι άνθρωποι θα εργάζονται μόνο για προσωπική ικανοποίηση, τονίζοντας την επικείμενη εποχή της αφθονίας. Ο Μασκ τάσσεται επίσης υπέρ της παροχής φορολογικών κινήτρων για την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ διαφωνεί, τονίζοντας το εγγενές νόημα που απορρέει από την εργασία.

Advertisement

Θεωρεί την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο, έναν συγκυβερνήτη που ενισχύει την παραγωγικότητα χωρίς να αντικαθιστά πλήρως τις ανθρώπινες θέσεις εργασίας.

Η συζήτηση εντείνεται καθώς οι δύο ηγέτες μιλούν για την πιθανή συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων και της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προφυλάξεων, όπως φυσικές απενεργοποιήσεις, για την αποφυγή απρόβλεπτων συνεπειών.

Advertisement

Εν μέσω αυτών των συζητήσεων, από τη Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης προκύπτει μια πρωτοποριακή συμφωνία.

Πολλά κράτη συνεργάζονται για να αξιολογήσουν την ασφάλεια των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας τόσο για όφελος όσο και για βλάβη της ανθρωπότητας.

Η πρωτοβουλία δοκιμών, που εποπτεύεται από το AI Safety Institute, περιλαμβάνει τη συνεργασία κυβερνήσεων και εταιρειών τεχνολογίας, μια κίνηση ορόσημο προς την κατεύθυνση της υπεύθυνης ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο αντισημιτισμός του Μασκ έχει επιπτώσεις στην Tesla
Το τερμάτισε ο Μασκ: Δίνει ένα δις δολάρια στη Wikipedia αν…
Ο Ερντογάν δεν συναντήθηκε με το Μασκ μόνο για την Tesla