Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό τέλος η βενζίνη για τα smart

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οριστικό τέλος η βενζίνη για τα smart

ΝΕΑ

Οριστικό τέλος η βενζίνη για τα smart

ΝΕΑ

Η smart βάζει τέλος στη διάθεση των fortwo και forfour με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού με βάση τη νέα καμπάνια της εταιρείας στη Γερμανία, μέσα στο 2019 θα σταματήσει οριστικά η πώληση των μοντέλων με μοτέρ βενζίνης. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, στη Γερμανία οι πελάτες της smart θα μπορούν μόνο μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2019 να παραγγείλουν ένα fortwo ή forfour με μοτέρ βενζίνης, αφού από το 2020 και ύστερα τα smart θα διατίθενται μόνο ηλεκτρικά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: smart, ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του Προέδρου της Daimler κ. Ντίτερ Τσέτσε, ο οποίος νωρίτερα το φετινό Μάιο είχε δηλώσει ότι η smart θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από τα τέλη της τωρινής δεκαετίας και ύστερα.

Παράλληλα, στις Η.Π.Α. η smart ήδη έχει σταματήσει τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων εκδόσεων των fortwo και forfour από τη φετινή χρονιά, κρατώντας μόνο την ηλεκτρική έκδοσή τους.

smart fortwo, smart forfour & smart cabrio smart fortwo, smart forfour & smart cabrio

Advertisement

Όπως ανακοινώνουν μέσα του εξωτερικού, η smart ολοκληρώνει την πώληση των μοντέλων της με μοτέρ βενζίνης λόγω των νέων προτύπων ρύπων της Ε.Ε. Αυτή τη στιγμή τα smart με μοτέρ βενζίνης πληρούν το πρότυπο ρύπων Euro 6c, το οποίο όμως θα παύσει να ισχύει στα τέλη του 2019, δίνοντας τη σκυτάλη από το 2020 και μετά στα επόμενα πρότυπα ρύπων Euro 6d-TEMP και Euro 6d.

Elektroautos einfach ohne Karte oder App laden: Hubject und Daimler pilotieren serienreife Lösung für Plug&Charge Convenient charging of electric vehicles without the need for a card or app: Hubject and Daimler pilot a solution for Plug&Charge that is

Advertisement