Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικά τέλος για τη Lotus Esprit

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικά τέλος για τη Lotus Esprit

ΝΕΑ

Οριστικά τέλος για τη Lotus Esprit

ΝΕΑ

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια η βρετανική φίρμα διατυμπάνιζε την επιθετική της πολιτική με το λανσάρισμα νέων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η Esprit. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για την Lotus, που πρόσφατα ανακοίνωσε ένα δραστικό πλάνο περικοπής που προβλέπει την κατάργηση σχεδόν του ¼ του εργατικού δυναμικού της εταιρίας! Μάλιστα, τα πράγματα είναι κρίσιμα για την Lotus, με τον διευθυντή της εταιρίας Jean-Marc Gales να δηλώνει πως η Esprit δεν θα μπει ποτέ στην παραγωγή (παρόλο που το μοντέλο ήταν σχεδόν έτοιμο για να μπει στο τελικό στάδιο εξέλιξης).

Επίσης, ο Gales είπε στον βρετανικό Τύπο πως δεν υπήρχε περίπτωση να εξελιχθεί νέος V8 κινητήρας από την Lotus και πως όποιες μικρές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει κάτι τέτοιο εξαντλήθηκαν οικονομικά και εξαφανίστηκαν από τον χάρτη.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, η Lotus θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να προμηθεύεται μηχανικά σύνολα από την Toyota, ενώ ο διευθυντής της Lotus είπε πως δεν θα γίνουν ανοίγματα στο μέλλον και πως η γκάμα θα βασιστεί στα Elise, Exige και Evora. Πάντως, ο Gales άφησε να εννοηθεί πως αν τα πράγματα πάνε καλά, ίσως σε 3-4 χρόνια να δούμε από την Lotus ένα crossover ή ένα sedan.