Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα στη Λυών!

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα στη Λυών!

ΝΕΑ

Όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα στη Λυών!

ΝΕΑ

Ο δήμαρχος Gregory Doucet θέλει να μειώσει τα ατυχήματα και την ηχορύπανση στην πόλη.

Advertisement
Advertisement

Ο δήμαρχος της Λυών, Gregory Doucet, ανακοίνωσε τη γενίκευση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα στην πόλη από την άνοιξη του 2022 και αποτελεί ένα μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων.

«Την επόμενη άνοιξη, θα περάσουμε από την πόλη με 30 χλμ./ώρα. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι θα έχουν όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα, εκτός από μερικούς κεντρικούς οδικούς άξονες που το όριο ταχύτητας θα παραμείνει στα 50 χλμ./ώρα», ανακοίνωσε ο Gregory Doucet μιλώντας στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η απόφαση έχει ως στόχο να μειώσει τα ατυχήματα αλλά και να μειώσει την ηχορύπανση, εξήγησε ο δήμαρχος της Λυών. «Σε άλλες μεγάλες πόλεις κρατών-μελών όπως στο Βέλγιο, στην Ισπανία και στην Ολλανδία που έχουν υιοθετήσει το όριο των 30 χλμ./ώρα τα τροχαία ατυχήματα σημείωσαν πτώση 40%» τόνισε ο Gregory Doucet.

Αυτό το μέτρο, το οποίο υπήρχε στο πρόγραμμα του περιβαλλοντικού υποψηφίου που εξελέγη τον Μάρτιο του 2020, στοχεύει επίσης στη μείωση του θορύβου της κυκλοφορίας  ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των περίπου 500.000 κατοίκων της Λυών, πρόσθεσε στο AFP ο αναπληρωτής (EELV) στην κινητικότητα, Valentin Lungenstrass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα στο Παρίσι
Έρχεται όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα στις πόλεις!
Το 88% των Ευρωπαίων οδηγών ξεπερνά το επιτρεπτό όριο ταχύτητας!