Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Παρίσι μειώνει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Παρίσι μειώνει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα

ΝΕΑ

Το Παρίσι μειώνει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα

ΝΕΑ

Η αυστηροποίηση του ορίου ταχύτητας θα συνοδευτεί και από αυστηρούς ελέγχους για την τήρησή του.

Advertisement
Advertisement

Αυστηρά μέτρα για την προστασία των χρηστών του οδικού δικτύου, αλλά και τον μετριασμό εκπομπών ρύπων και θορύβου λαμβάνει το Παρίσι το οποίο φαίνεται έτοιμο να μειώσει το όριο ταχύτητας των αυτοκινήτων στα 30 χλμ./ώρα.

Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών (27 Οκτωβρίου) αναμένεται να εκκινήσει η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με φόντο την υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου.

Οι πολίτες, μάλιστα, θα μπορέσουν να καταθέσουν τη γνώμη τους η οποία -εν πολλοίς- θα καθορίσει και το νέο καθεστώς στους δρόμους του κέντρου που περικλείονται από τη δημοφιλή λεωφόρο Peripherique.

Advertisement
Advertisement

Ανεξαρτήτως, ωστόσο, από τα όσα ανακύψουν από τη διαβούλευση, οι επικεφαλής φαίνεται πως έχουν λάβει την τελική τους απόφαση. Αυτή δεν είναι άλλη από τον περιορισμό του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα.

«Φιλοδοξούμε να περιορίσουμε το όριο ταχύτητας σε όλη την περιοχή, από τις αρχές του 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής επικεφαλής μεταφορών στο Παρίσι, David Belliard, σε δηλώσεις του στην Le Parisien, ο οποίος πρόσθεσε πως θα ληφθούν και αυστηρά εποπτικά μέτρα τήρησης.

Advertisement

«Προκειμένου να ενισχύσουμε αυτό το μέτρο (σ.σ. μείωση ορίου ταχύτητας), θα βελτιώσουμε και θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους».

Σημειώνεται πως το διαφαινόμενο νέο οδικό καθεστώς στη γαλλική πρωτεύουσα, θα καταστήσει το Παρίσι την τρίτη γαλλική πόλη που εδραιώνει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα μετά τις Λιλ και Νάντη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο – Ποια αυτοκίνητα αφορά

Advertisement

Πόσο ασφαλή είναι τα αυτοκίνητα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης;

Νέος Ποινικός Κώδικας: Μέχρι και ισόβια στους επικίνδυνους οδηγούς