Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ώρα εξηλεκτρισμού για τη νέα Mercedes GLC

Ελλάδα 0:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ώρα εξηλεκτρισμού για τη νέα Mercedes GLC

ΝΕΑ

Ώρα εξηλεκτρισμού για τη νέα Mercedes GLC

ΝΕΑ

Όσο πλησιάζει η ώρα της επίσημης αποκάλυψης, η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει όλο και περισσότερα σχετικά με τη νέα GLC.

Advertisement
Advertisement

Αυτή έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου, ενώ η Mercedes Benz έδωσε στη δημοσιότητα τρία πρώτα επίσημα teasers.

To γερμανικό SUV είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη νέα του γενιά, έπειτα από μία ελαφρά αισθητική ανανέωση πριν από δύο χρόνια. Η νέα GLC θα είναι εξηλεκτρισμένη και θα αποκαλυφθεί πλήρως την πρώτη ημέρα του Ιουνίου για να ακολουθήσει το λανσάρισμα της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εκτός από τις ήπια υβριδικές της εκδόσεις, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις τρείς PHEV, καθώς από τώρα η Mercedes-Benz καμαρώνει για τα 100 και πλέον χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας και την τελική ταχύτητα που μπορεί να αγγίξει τα 238 χλμ./ώρα ως ηλεκτρικό, ενώ μία πλήρη φόρτιση διαρκεί μόλις 30 λεπτά.  

Advertisement
Advertisement

Η νέα GLC με κωδικό X254 βασίζεται στο πάτωμα της C-Class (δεύτερη γενιά της πλατφόρμας MΗA, Modular High Architecture) κάτι που έκανε ευκολότερο το έργο για την εξέλιξη του premium SUV. Το μήκος του είναι αυξημένο κατά 6 εκατοστά σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 1,5 εκατοστό. Οι άνθρωποι της Mercedes-Benz φρόντισαν δώσουν έμφαση στους χώρους (600 λίτρα για τις αποσκευές από τα 550 της προηγούμενης γενιάς), τόσο για θέματα άνεσης, όσο και για να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν μεγαλύτερο όγκο μπαταριών.

To SUV των 4,72 μέτρων λοιπόν αναμένεται να λανσαριστεί με τετρακύλινδρα 48V σύνολα, τρείς PHEV-Hybrid  και έναν diesel ήπια υβριδικό 48v (265 ίππων). Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic, μεταξύ αυτών και η κορυφαία AMG. Οι Γερμανοί έδωσαν έμφαση τόσο στην ευελιξία (κύκλος στροφής 10,8 μέτρα), όσο και στην εκτός δρόμου συμπεριφορά του νέου μοντέλου και εκτός από ενισχυμένο πλαίσιο (αυξημένη στρεπτική δυσκαμψία) και σύστημα τετρακίνησης 4MOTION φρόντισαν να το… στολίσουν και με τα ανάλογα gadgets.

Advertisement

Ένα από αυτά είναι η off road κάμερα που λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι 20 χλμ./ώρα και δείχνει στον οδηγό τι ακριβώς συμβαίνει ακριβώς κάτω και μπροστά από το αυτοκίνητο. Η ένδειξη αυτή φιγουράρει μέσω του εντυπωσιακού multimedia MBUX τελευταίας γενιάς (από τη νέα C-Class) με οθόνη αφής μεγέθους 11,9 ιντσών. Το μεσαίο SUV της Mercedes-Benz έχει ψηλά τον πήχη της επιτυχίας καθώς ο προκάτοχος του είναι αρκετά δημοφιλής, ενώ θα τεθεί αντιμέτωπο με εξαιρετικά premium SUV δημιουργώντας μία άτυπη «ενδογερμανική» κόντρα από το φθινόπωρο και έπειτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προς πώληση η Mercedes-Benz 450 SEL του Bono
H Mercedes-Benz S-Class της Mansory είναι το κάτι άλλο!
Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class All-Terrain