Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ώρα αποφάσεων για την Toyota!

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ώρα αποφάσεων για την Toyota!

ΝΕΑ

Ώρα αποφάσεων για την Toyota!

ΝΕΑ

Η Toyota είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία σε ότι έχει να κάνει με την υβριδική τεχνολογία και τώρα, η ώρα της ηλεκτροκίνησης, τη φέρνει μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα.

Advertisement
Advertisement

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας των μοντέλων της Toyota, προκύπτει και από την ικανότητα της εταιρείας να προσφέρει τα κατάλληλα μοντέλα σε κάθε χώρα.

Τα τελευταία χρόνια, η Toyota είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο. Η εταιρεία έχει πολύ ισχυρή παρουσία σε πέντε ηπείρους, με εργοστάσια παραγωγής και κέντρα εξέλιξης και σχεδιασμού. Η Toyota δημιουργεί αυτοκίνητα σύμφωνα με τις εκάστοτε τάσεις των αγορών στις χώρες που δραστηριοποιείται αν και οι μεγαλύτερες επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια, είναι εκείνες που χαρακτηρίζονται ως «παγκόσμια αυτοκίνητα».

Advertisement
Advertisement

Τα Yaris, Corolla, RAV4 και Land Cruiser είναι μερικά από τα παραδείγματα που συγκαταλέγονται μέσα στη μεγάλη γκάμα των μοντέλων που διαθέτει η εταιρεία. Σημαντικό μέρος της εμπορικής επιτυχίας όλων των παραπάνω, είναι και η εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία των μοντέλων της. Με ιστορία που ξεπερνά πια τα 20 χρόνια, η Toyota κατασκευάζει υβριδικούς κινητήρες και προσφέρει τέτοιου είδους μοντέλα, καλύπτοντας τις ανάγκες εκατομμυρίων πελατών της παγκοσμίως.

Έχει έρθει η ώρα όμως για το επόμενο μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Ακόμα και σήμερα, που έχει ήδη λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, η Toyota μοιάζει να κινείται με «μια ταχύτητα κάτω» σε σχέση με τους κυριότερους ανταγωνιστές της. Μέχρι τώρα και καθώς έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση των υβριδικών αυτοκινήτων αυτά, οι πόροι που έχουν διατεθεί στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα είναι σημαντικά λιγότεροι.

Advertisement

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο κατασκευαστής που δείχνει το δρόμο σε όλους τους άλλους, στο συγκεκριμένο τομέα, είναι κυριολεκτικά ο μικρότερος. Πέραν της αντίφασης, το δίλημμα για την Toyota είναι υπαρκτό, μια και η ανάγκη για αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων, στο άμεσο μέλλον, θα την κάνει νομοτελειακά να εγκαταλείψει την τεχνολογία των υβριδικών που δεν καλύπτουν την ανάγκη μηδενισμού των ρύπων και τότε, θα χρειαστεί πολύ δουλειά και σίγουρα μεγάλες επενδύσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota Ελλάς υποστηρίζει κορυφαίους αθλητές
Δοκιμή: Toyota GR Yaris
Αυτό είναι το Toyota Hilux EV

 

Advertisement