Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oppo: Από smartphones, τώρα και ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oppo: Από smartphones, τώρα και ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Oppo: Από smartphones, τώρα και ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Η Oppo, κινέζικη εταιρεία κατασκευής smartphones, ακολουθεί τα χνάρια των Xiaomi και Huawei και “ορμάει” στον χώρο του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί κάποιοι να μην γνωρίζουν την ύπαρξη της Oppo, η οποία αποτελεί μία δυνατή “παίχτρια” στον χώρο των smartphones για την κινέζικη αγορά, μιας και βρίσκεται υπό την ομπρέλα της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας κινητών τηλεφώνων του κόσμου, την BBK.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο συνιδρυτής και επικεφαλής της Oppo ξεκίνησε να προσλαμβάνει προσωπικό από τον χώρο του αυτοκινήτου και σε συνέντευξή του δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την κατασκευή ενός οχήματος. Αναμφίβολα, στο άμεσο μέλλον, το αυτοκίνητο θα είναι η… τεχνολογία που θα περιλαμβάνει. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Oppo, η φίρμα πρόκειται να επικεντρωθεί στους τομείς που γνωρίζει καλά και αν αργότερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν να κατασκευάζουν καλά οχήματα, τότε η Oppo θα έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Στο… πίσω μέρος του μυαλού της Oppo σίγουρα βρίσκεται η κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που επιβεβαιώνεται από την συνάντηση που είχε ο Chen με την εταιρεία κατασκευής μπαταριών CATL. Μάλιστα, η νεοσύστατη ομάδα της Oppo θα περιλαμβάνει και τον Eric Guo, ο οποίος εργαζόταν στην κινέζικη startup εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Xpeng.

H Oppo δημοσίευσε αρκετές πατέντες τις τελευταίες ημέρες, που περιλαμβάνουν στοιχεία για την αυτόνομη οδήγηση, κάμερες, μετρήσεις αποστάσεων ηλεκτρονικών συσκευών κ.ά.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν υποδεικνύουν τίποτα σίγουρο, με την Oppo να κατοχυρώνει πατέντες ώστε στο μέλλον να έχει τη δυνατότητα κατασκευής και να ανταγωνιστεί μεγάλες εταιρείες όπως την Apple, η οποία έχει δηλώσει εξαρχής την είσοδό της στον χώρο του αυτοκινήτου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες πληροφορίες και εικασίες για το Apple Car
To πρώτο βήμα της Huawei στα αυτοκίνητα
Τα ηλεκτρικά της Xiaomi θα είναι πραγματικά φθηνά