ΑΓΟΡΑ

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από 400 ευρώ…

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από 400 ευρώ…

ΑΓΟΡΑ

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από 400 ευρώ…

ΑΓΟΡΑ

Αυτοκίνητα, φορτηγά αλλά και δίκυκλα θα εκποιήσει ο πρώην ΟΔΔΥ στην περιοχή της Στυλίδας σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης.

Advertisement
Advertisement

 

Στο τελωνείο Στυλίδας θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την πρώτη δημοπρασία κατασχεμένων αυτοκινήτων για το 2022 στην οποία περιλαμβάνονται επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, δίκυκλα για κυκλοφορία αλλά και Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής.

Advertisement
Advertisement

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. στο κατάστημα του Τελωνείου Στυλίδας όπου και θα διεξαχθεί πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση οχημάτων που βρίσκονται στην αποθήκη και στον περίβολο του Τελωνείου Στυλίδας.

Οι τιμές εκκίνησης για τα επιβατικά αυτοκίνητα ξεκινούν από τα 400 ευρώ και το ακριβότερο αυτοκίνητο της λίστα δημοπρασίας έχει τιμή εκκίνησης 4.000 ευρώ.

 

Advertisement

 

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα δημοπρασίας είναι μία ένα Toyota Yaris αυτόματο με βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρου με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 4.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποδίδει 90 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων ξεπερνούν τις 6.700 ευρώ.

 

Advertisement

Το δεύτερο ακριβότερο αυτοκίνητο της λίστας δημοπρασίας αφορά σε ένα Fiat Grande Punto με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 και τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ιταλικό μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρου ο οποίος αποδίδει 95 ίππους.

Στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα μοντέλα διατίθενται έναντι 4.200 ευρώ.

Αν τώρα κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει ένα πολυτελές γερμανικό οικογενειακό μοντέλο τότε το VW Passat με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και με τιμή εκκίνησης τα 700 ευρώ μάλλον δεν θα τον αφήσουν αδιάφορο. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου ο οποίος αποδίδει 105 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων μπορεί να βρει κανείς με τιμές εκκίνησης από 2.500 ευρώ.

Ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές αποτελεί το Fiat Punto 1.8 HGT με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και τιμή εκκίνησης τα 800 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρου ο οποίος αποδίδει 140 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων μπορεί να βρει κανείς από 2.900 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά ένα hatchback αυτοκίνητο σε άκρως δελεαστική τιμή τότε το Renault Megane που δημοπρατείται από τον πρώην ΟΔΔΥ μάλλον θα καλύψει τις ανάγκες τους το οποίο μάλιστα έχει τιμή εκκίνησης τα 400 ευρώ και πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρου και απόδοσης 100 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά διατίθενται από 1.800 ευρώ.

 

Ένα Citroen C3 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ αναμένεται επίσης να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρου ο οποίος αποδίδει 75 ίππους!

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά διατίθενται από 2.300 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη της δημοπρασίας που περιλαμβάνει όλα τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά, τα δίκυκλα και τα Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής.

Οι όροι της δημοπρασίας

Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων προς Κυκλοφορία μόνο αυτοπροσώπως. Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Τα νομικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες δια του νομίμου εκπροσώπου τους ή με πληρεξούσιο οριζόμενο από Συμβολαιογράφο.

Η Δημοπρασία διενεργείται με τη συμμετοχή όσων ενδιαφερομένων έχουν καταβάλλει την Εγγύηση Συμμετοχής.

Τα προς εκποίηση στο συνημμένο πίνακα τροχοφόρα οχήματα είναι μεταχειρισμένα, με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν.

Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής τους και συμπεριλαμβάνει ό,τι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή οποιοδήποτε επίσημο πιστοποιητικό ταυτότητας σε ισχύ (διαβατήριο, άδεια οδήγησης, άδεια παραμονής κ.λ.π.) και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ , την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Ο εμπορικός τύπος του αυτ/του καθώς και το έτος κατασκευής, προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού και έχουν ενδεικτικό χαρακτήρα.

Η Υπηρεσία μας για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

οχήματα πωλούνται στην κατάσταση που βρίσκονται κατά την ημέρα της δημοπρασίας και οι αρμόδιες Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν φανερά ή κρυμμένα ελαττώματα, αφού ο αγοραστής είχε την ευχέρεια να εξετάσει τα δημοπρατούμενα οχήματα πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας μόνος ή με τεχνικό της επιλογής του.

Οι προσφορές για να γίνουν δεκτές, πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης και η μία από την άλλη τουλάχιστον κατά 50 ευρώ για τα προς Κυκλοφορία Οχήματα.

Η επιτροπή, κατά το χρόνο δημοπράτησης, μπορεί κατά την κρίση της να αναπροσαρμόσει σε οποιοδήποτε στάδιο το εύρος της προσφοράς.

Ο διακανονισμός του υπολοίπου 80% της τιμής πλειοδοσίας, γίνεται υποχρεωτικά μέσα σε 30 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας (εφάπαξ ή με δόσεις).

Δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις παρατάσεων διακανονισμού.

Η παραλαβή των Πωληθέντων Οχημάτων γίνεται αποκλειστικά με μεταφορικά μέσα των αγοραστών.

Υπενθυμίζεται ότι για λόγους Ασφαλείας τα Οχήματα που παραδίδονται απαγορεύεται να τεθούν σε κίνηση εντός του χώρου Αποθηκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΟΔΔΥ: Rolls-Royce με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ…
ΟΔΔΥ: Σκάφη με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ!
Νέο θύμα του “Νεκτάριου”! Έδωσε 60.000 ευρώ για ανύπαρκτα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ