Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel: Θα επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ στις εκπομπές CO2!

Ελλάδα 0:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel: Θα επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ στις εκπομπές CO2!

ΝΕΑ

Opel: Θα επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ στις εκπομπές CO2!

ΝΕΑ

Άνοιξαν τα βιβλία παραγγελιών για τα Corsa-e και Grandland X Hybrid4. Πόσο κοστίζουν στη Γερμανία

Advertisement
Advertisement

Η Opel θα εκπληρώσει τον στόχο της ΕΕ για μείωση των εκπομπών CO2, με τη βοήθεια των επερχόμενων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Lohscheller.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της General Motors, η Opel και η βρετανική αδερφή της Vauxhall δεν διέθεταν πραγματικό χάρτη συμμόρφωσης με το CO2 και το 2017 ο Lohscheller προειδοποίησε ότι τα ενδεχόμενα πρόστιμα της ΕΕ για μη συμμόρφωση θα δημιουργούσαν «δραματικούς» κινδύνους για το μέλλον της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η θέση της Opel έχει πλέον αλλάξει με νέο ιδιοκτήτη, τον όμιλο PSA, ο οποίος παρέχει στην Opel πλατφόρμες για νέα ολοκαίνουργια και plug-in υβριδικά μοντέλα.

«Φυσικά θα αναφέρουμε τα αποτελέσματα CO2 μαζί με την υπόλοιπη ομάδα PSA, αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η μάρκα Opel συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων για το CO2 από μόνοι μας, το οποίο προκαλείται από τα νέα μοντέλα» δήλωσε ο Lohscheller κατά την αποκάλυψη του ηλεκτροκίνητου Corsa-e.

Ο Lohscheller αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιοι είναι οι επιμέρους στόχοι της Opel για τις εκπομπές CO2 βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Advertisement

Οι κανόνες της ΕΕ απαιτούν να μειωθούν οι εκπομπές όλων των καινούργιων αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη σε 95 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο μέχρι το 2021, από 120 g / km πέρυσι σύμφωνα με εκτιμήσεις της JATO Dynamics.

Η Opel λαμβάνει τώρα παραγγελίες για το Corsa-e , με τις παραγγελίες να ξεκινούν από τα τέλη Ιουνίου του επόμενου έτους. Οι τιμές ξεκινούν από 29.900 ευρώ στη Γερμανία.

Advertisement

Το αυτοκίνητο θα έχει μια εμβέλεια 330 χιλιομέτρων σύμφωνα με το νέο πρότυπο δοκιμών WLTP.

Το Corsa-e είναι ένα αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, το οποίο θα φτάσει και στις αντιπροσωπείες στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Opel σχεδιάζει επίσης να δρομολογήσει πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις του crossover Mokka X και το ελαφρύ εμπορικό φορτηγό Vivaro μέχρι το τέλος του 2020.

Advertisement

Αυτό το μήνα η Opel άνοιξε βιβλία παραγγελιών για το πρώτο υβριδικό plug-in, το Grandland X Hybrid4 , με τιμές που ξεκινούν από 49.940 ευρώ στη Γερμανία.

Κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της PACE τον Νοέμβριο του 2017, η Opel δήλωσε ότι θα προσφέρει είτε ηλεκτρική είτε plug-in υβριδική έκδοση σε κάθε μοντέλο της μέχρι το 2024.