Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ονόματα αντί αριθμών για τα καινούργια Volvo

Ελλάδα 1:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ονόματα αντί αριθμών για τα καινούργια Volvo

Mobility

Ονόματα αντί αριθμών για τα καινούργια Volvo

Mobility

Η Volvo ανακοίνωσε επίσημα πως θα αλλάξει τον τρόπο ονοματοδοσίας των αυτοκινήτων της από εδώ και στο εξής καθώς τα τους δίνει όνομα και όχι αριθμό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της Volvo, Hakan Samuelsson η εταιρία θα πάψει να ονομάζει τα μοντέλα της με κωδικοποιημένο προσωνύμιο και κάποιο αριθμό και θα αρχίσει να δίνει κανονικές ονομασίες.

Ο Samuelsson στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Βρετανικό Autocar, σημείωσε πως ξεκινώντας με τον διάδοχο του XC90 η επόμενη γενιά μοντέλων της σουηδικής εταιρίας θα έχει πιο συναισθηματικές ονομασίες. Μεταξύ άλλων τόνισε πως αυτή η αλλαγή θα πλαισιώσει ιδανικά την συνολική αλλαγή που συντελείται στο χώρο της αυτοκίνησης και φυσικά στα αυτοκίνητα της Volvo τα οποία στο άμεσο μέλλον θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και θα έχουν εξελιχθεί από την αρχή ως τέτοια. Η κίνηση της Volvo να αλλάξει τον τρόπο ονοματοδοσίας των μελλοντικών μοντέλων της δηλώνει λοιπόν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

volvo cars

Advertisement
Advertisement

Ο Samuelsson δήλωσε πως το όνομα για τον διάδοχο του XC90 δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα καθώς έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις που εξετάζονται. Το παρόν σύστημα ονοματοδοσίας της Volvo χρησιμοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 καθιερώνοντας το S για τα σεντάν, το V για τα στέσιονβάγκον, το C για τα χάτσμπακ και τα κουπέ και το XC για τα SUV, καθώς και έναν αριθμό ανάλογα με το μέγεθος και την κατηγορία του μοντέλου. Πάντως αξίζει να σημειώσουμε πως η απόφαση για χρήση κανονικών ονομάτων και όχι κωδικοποιημένων ονομασιών είναι κάτι αντίθετο στην ευρύτερη τάση που παρατηρείται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και ειδικά στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

volvo cars

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Volvo ετοιμάζει κλασικό PV544 με 421 ίππους!
Volvo: Αναπτύσσει ακόμα περισσότερο την αυτόνομη οδήγηση
To Concept Recharge και το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo