Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όμηροι του υπουργείου Μεταφορών πάνω από 40.000 υποψήφιοι οδηγοί

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όμηροι του υπουργείου Μεταφορών πάνω από 40.000 υποψήφιοι οδηγοί

ΝΕΑ

Όμηροι του υπουργείου Μεταφορών πάνω από 40.000 υποψήφιοι οδηγοί

ΝΕΑ

Όμηροι του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη παραμένουν εδώ και μήνες πάνω από 40.000 υποψήφιοι οδηγοί και αρκετές χιλιάδες ηλικιωμένοι οδηγοί με ληγμένα διπλώματα καθώς ο Υπουργός χωρίς να γνωρίζει και ο ίδιος καλά – καλά πως θα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις παρατείνει την αγωνία τους.

Advertisement
Advertisement

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Μάλιστα μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό εκτιμά πως δεν είναι πρόβλημα το γεγονός πως πάνω από 40.000 υποψήφιοι δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για να λάβουν το δίπλωμα οδήγησης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν είναι πρόβλημα κατά τη γνώμη μου. Πολλά εκατομμύρια έχουν πάρει δίπλωμα με γκρίζες διαδικασίες, όπως ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα, με τρακοσάευρα και πεντακοσάευρα, με κυκλώματα που έχουν συλληφθεί να κάνουν αυτή τη δουλειά και με ένα χώρο, που χρήζει να βγει από τη μαυρίλα που έχει όλα αυτά τα χρόνια».

Advertisement
Advertisement

Για το θέμα της ύπαρξης εξεταστών μέσα στο αυτοκίνητο κατά την διάρκεια των εξετάσεων ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο και πως θα γίνεται ηλεκτρονική κλήρωση την τελευταία στιγμή. «Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς το δάσκαλο της σχολής οδηγών. Και με κάμερες μέσα στα αυτοκίνητα και μέσα στα εξεταστικά κέντρα. Λυπούμαστε πάρα πολύ που ταράζουμε τα νερά σε πάρα πολλούς, σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό σε αυτή την αθλιότητα που υπάρχει στις εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης. Τόσο απλά» επισήμανε ο Υπουργός.

Τώρα πότε θα μπουν κάμερες στα αυτοκίνητα και ποιος θα τις πληρώσεις είναι ένα θολό σημείο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ο κ. Σπίρτζης.

Όσον αφορά στις εξετάσεις για τους ηλικιωμένους οδηγούς ο υπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε πως θα είναι μια ειδική εξέταση στο αυτοκίνητο του ίδιου του οδηγού, διότι μέχρι τη χρονική στιγμή που καλούνται να επανεξεταστούν, είναι τα 74 χρόνια αν θυμάμαι καλά, τόνισε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Μάλιστα σε περίπτωση που οι εξεταζόμενοι ηλικιωμένοι δεν έχουν δικό τους αυτοκίνητο ο Υπουργός θεωρεί δεδομένο ότι θα «δανειστούν» από κάποιον γνωστό τους!
Σε περίπτωση που δεν βρουν κάποιο γνωστό να τους «δανείσει» το αυτοκίνητό τους είναι πολύ πιθανό να χάσουν το δίπλωμα οδήγησής τους…

Όσον αφορά στους εξεταστές ο κ. Σπίρτζης δημοσιοποίησε το γεγονός πως δεν είναι απαραίτητο ένας εξεταστής για ένα βαρύ όχημα να έχει την αντίστοιχη άδεια οδήγησης!
Δηλαδή ο εξεταστής δεν ξέρει πως οδηγείται το φορτηγό και εξετάζει έναν οδηγό φορτηγού.

Advertisement

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς μετά από τα παραπάνω γιατί σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο στους δρόμους…

Αλλά στην Ελλάδα τα πάντα γίνονται θυσία στο βωμό του χρήματος. Ακόμη και οι ανθρώπινες ζωές!