Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όμιλος VW: Στα 11,1 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όμιλος VW: Στα 11,1 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

ΝΕΑ

Όμιλος VW: Στα 11,1 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

ΝΕΑ

Η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται στην άνοδο που σημείωσαν οι πωλήσεις μοντέλων με υψηλά περιθώρια κέρδους.

Advertisement
Advertisement

Λειτουργικά κέρδη προ φόρων 14,8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο όμιλος VW για το πρώτο 9μηνο του 2019 καταγράφοντας άνοδο 11,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι όπου τα συγκεκριμένα έσοδα ανήλθαν σε 13,3 δις. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 11,1 δις. ευρώ τα οποία είναι αυξημένα κατά 19% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Advertisement
Advertisement

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,9%, με την εταιρία να αναλαμβάνει έκτακτες χρεώσεις ύψους 1,26 δισ. ευρώ λόγω του Dieselgate.

Η VW αναφέρει πως η επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης θα έχει ως αποτέλεσμα oι παραδόσεις της για το 2019 να διαμορφωθούν στο ίδιο επίπεδο με το περασμένο έτος (10,8 εκατ. μονάδες), έναντι προσδοκιών για μικρή αύξηση προηγουμένως από την άλλη μεριά όμως το κέρδος αυξήθηκε λόγω της λόγω της ανόδου που σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Porsche και Skoda.

Επίσης η αυξημένη ζήτηση για μοντέλα VW Tiguan και Touareg με υψηλό περιθώριο κέρδους βοήθησαν να αντισταθμιστεί η πτώση των πωλήσεων της μάρκας VW κατά τους εννέα μήνες που έληξαν τον Σεπτέμβριο.

Advertisement

Τα έσοδα από το τμήμα των επιβατικών αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν φέτος κατά 5% και η εταιρεία επανέλαβε ότι αναμένει ένα λειτουργικό περιθώριο κέρδους για το τμήμα επιβατικών αυτοκινήτων για τον όμιλο να κυμαίνεται από 6,5% έως 7,5% για ολόκληρο το έτος.