Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ολοκληρώνεται η σήραγγα Σεπολίων

Ελλάδα 7:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολοκληρώνεται η σήραγγα Σεπολίων

ΝΕΑ

Ολοκληρώνεται η σήραγγα Σεπολίων

ΝΕΑ

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκοw Ταχιάος, όρισε χρονοδιάγραμμα για το σιδηροδρομικό έργο.

Advertisement
Advertisement

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ο δυτικός διάδρομος της σιδηροδρομικής σήραγγας Σεπολίων Αττικής, ενώ θα απαιτηθεί μια διετία για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου από την κακοκαιρία τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής στη Θεσσαλία.

Αυτά ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νικόλαος Ταχιάος, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης, Βασίλειου Βιλιάρδου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στα Σεπόλια, το πρόβλημα των καθυστερήσεων δεν έγκειται σε αδυναμία του εργολάβου, ούτε σε διαφωνίες του εργολάβου με την αναθέτουσα αρχή. «Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι μελετήθηκε ως απολύτως εξαρτώμενο από την σύμπραξη και άλλων, τρίτων φορέων».

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, είπε ότι: «υπάρχει το θέμα της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Πρέπει να γίνουν ανασκαφές στο έργο. Το πρόβλημα που υπάρχει στις ανασκαφές, είναι ότι η πρόσληψη του προσωπικού το οποίο χρειάζεται για να εξυπηρετήσει τις τομές που γίνονται, γίνεται με διαδικασίες ΑΣΕΠ, κατά συνέπεια υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Είχαμε πριν από λίγες ημέρες μία συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού και συμφωνήθηκε να ακολουθηθεί μία διαφορετική λύση ώστε να επιταχυνθούν».

Το έργο έχει αναλάβει το σχήμα ΙΝΤΡΑΚΑΤ-Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ από το 2018 με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι η ΕΡΓΟΣΕ.

Με την πλήρη λειτουργία της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Σεπολίων θα σημάνει την πλήρη ανισοπεδοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών βόρεια του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας. Σε όλο το τμήμα μέχρι τον ΣΚΑ θα λειτουργεί τετραπλή γραμμή για να εξυπηρετεί ταυτόχρονα υπεραστικά και προαστιακά δρομολόγια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Εθνικό Μητρώο Γεφυρών γίνεται ψηφιακό
Χ. Σταϊκούρας: «Αναβαθμίζουμε την ασφάλεια υποδομών και μεταφορών»
Γ. Ξιφαράς: «Αποτελεσματικές λύσεις για την παλαιότητα του στόλου»