Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ολοκληρωμένη κόντρα Audi R8 V10 vs Ducati Panigale V4 (Video)

Ελλάδα 19:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολοκληρωμένη κόντρα Audi R8 V10 vs Ducati Panigale V4 (Video)

NEWSMOTO

Ολοκληρωμένη κόντρα Audi R8 V10 vs Ducati Panigale V4 (Video)

NEWSMOTO

Η πρώτη 4κύλινδρη Panigale στην ιστορία έρχεται αντιμέτωπη με το πανίσχυρο Audi R8 V10 σε μία “ενδοοικογενειακή” μάχη αυτοκινήτου vs μοτοσυκλέτας από εκείνες που δεν βαριόμαστε ποτέ να βλέπουμε. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι αδιαμφισβήτητα η πρόοδος της τεχνολογίας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η πρόοδος της τεχνολογίας είναι αυτή που μας επιτρέπει να βλέπουμε πλέον συχνά πυκνά κόντρες μεταξύ κορυφαίων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, όπως αυτή που οργάνωσε το βρετανικό Autocar. Δεν μιλάμε φυσικά μόνο για την ευκολία που προσφέρουν οι σημερινές κάμερες αλλά για την τεχνολογία που επιτρέπει στα αυτοκίνητα και ακόμη περισσότερο στις μοτοσυκλέτες να κάνουν φαινομενικά “τέλειες” εκκινήσεις χάρη στα εξελιγμένα συστήματα launch control που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στους τέσσερις αλλά και στους δύο τροχούς.

Απλά σκεφτείτε πως για μία εξωτική superbike όπως είναι η 4κύλινδρη Ducati Panigale των 211 ίππων, η εξαιρετική εκκίνηση που βλέπετε στις οθόνες σας όχι μόνο θα ήταν αδύνατη (μην ξεχνάτε ότι το Audi είναι 4κίνητο), αν δεν υπήρχαν τα launch και traction controls (και wheelie control στην προκειμένη περίπτωση), αλλά θα εμπεριείχε και πολύ ρίσκο τόσο για την έκβαση της κόντρας όσο και για τον ίδιο τον αναβάτη. Τώρα πλέον τέτοιες εκκινήσεις μπορεί να κάνει και ο μέσος αναβάτης ενεργοποιώντας απλά το launch control και… ακολουθώντας τις οδηγίες.

ducati-panigale-vs-audi-r8-640

Advertisement
Advertisement

Όση πρόοδο και να έχει κάνει όμως η τεχνολογία δεν μπορεί ακόμη να νικήσει (όλους) τους νόμους της φυσικής. Η πανάλαφρη και πανίσχυρη ιταλική superbike, μας δείχνει για μία ακόμη φορά ότι τα κιλά ανά ίππο έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα ηλεκτρονικά συστήματα, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς στο ακόλουθο και καλογυρισμένο βίντεο που μας δίνει παράλληλα πάρα πολλά στοιχεία για τους δύο “κοντράκηδες”. Με τα 0-100 χλμ./ώρα να μην “λένε” και πολλά ειδικά τον κόσμο των δύο τροχών, η διαφορά των σχεδόν δύο δευτερολέπτων στα πρώτα 800 μέτρα, νομίζουμε είναι ενδεικτική για τη δυναμική της Panigale V4 και μάλιστα με μόλις ένα κλάσμα της τιμής του R8.