Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ολυμπία Οδός: Πώς θα ολοκληρωθεί το τελευταίο τμήμα;

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολυμπία Οδός: Πώς θα ολοκληρωθεί το τελευταίο τμήμα;

ΝΕΑ

Ολυμπία Οδός: Πώς θα ολοκληρωθεί το τελευταίο τμήμα;

ΝΕΑ

Υπάρχει ακόμα ένα κομμάτι, για να συμπληρωθεί το παζλ στο μεγάλο οδικό άξονα της Πελοποννήσου.

Advertisement
Advertisement

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις, το επόμενο διάστημα, στο τελευταίο τμήμα της Ολυμπίας Οδού, Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η μελέτη περιλαμβάνει τρεις εναλλακτικές χαράξεις για τη διέλευση στο τμήμα του Καϊάφα.

Η περιοχή του Καϊάφα είναι χαρακτηρισμένη ως Natura και υπήρξε το σημείο καμπής, όταν κατασκευαζόταν η Ολυμπία Οδός στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς είχε μπλοκαριστεί η κατασκευή της, λόγω προσφυγών στο ΣτΕ για το τμήμα Κάτω Σαμικό – Ζαχάρω – Ποταμός Νέδα, μήκους 20,5 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Τις προμελέτες πραγματοποιεί η Ολυμπία Οδός μέσω υπουργικής απόφασης του 2022, όπου και δόθηκε εντολή στον Παραχωρησιούχο για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών στο τμήμα Α/Κ Εισόδου Πύργου – Αλφειός – Καλό Νερό – Τσακώνα. Οι προτάσεις θα υποβληθούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία θα αναλάβει ανάλογα με την λύση που θα επιλεγεί την περιβαλλοντική έγκριση του τμήματος.

Η λύση η οποία θα προκριθεί θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του Ανεξάρτητου Μηχανικού του έργου και κατόπιν θα πρέπει να εξεταστούν οι προϋποθέσεις εκτέλεσης του έργου και βέβαια να ξεπεραστεί ο σκόπελος της χρηματοδότησης. Η διαδικασία χρηματοδότησης είναι μια επίπονη διαδικασία, καθώς τα οδικά έργα για να εγκριθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πετυχαίνουν αρκετά κριτήρια.

Με το τμήμα αυτό, ολοκληρώνεται όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί η Ολυμπία Οδός και θα συνδεθεί με τον αυτοκινητόδρομο Μορέα στην περιοχή της Τσακώνας, επιτυγχάνοντας την υλοποίηση ενός οδικού δακτυλίου στην Πελοπόννησο.