Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετά από πόσα χρόνια φτιάχνει νέο εργοστάσιο η Kia στην Κορέα;

Ελλάδα 2:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά από πόσα χρόνια φτιάχνει νέο εργοστάσιο η Kia στην Κορέα;

ΝΕΑ

Μετά από πόσα χρόνια φτιάχνει νέο εργοστάσιο η Kia στην Κορέα;

ΝΕΑ

Μεγάλες επενδύσεις για τους Κορεάτες που -προ μεγάλης μας έκπληξης- δεν αφορά την εξέλιξη των ηλεκτρικών ή κάποιο εργοστάσιο μπαταριών, αλλά κάτι εντελώς καινούργιο.

Advertisement
Advertisement

Η Kia ποντάρει πολλά στα μίνι επαγγελματικά και για αυτό το νέο της εργοστάσιο θα αφορά την μαζική παραγωγή τους.

Νέο εργοστάσιο οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν φτιάχνουν κάθε μέρα, και για αυτό αποτελεί είδηση η ανακοίνωση της κορεατικής εταιρείας που αφορά στα άμεσα σχέδια της. Το πιο πρόσφατο εργοστάσιο για να καταλάβετε, είχε κατασκευαστεί το μακρινό 1997 και ήταν το τρίτο στην πόλη της Hwaseong, η οποία είναι η ίδια που θα φιλοξενήσει και την τέταρτη κατά σειρά μονάδα.

Advertisement
Advertisement

Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου εργοστάσιού στην… πολιτεία της Kia, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2024 και τα πρώτα μικρά επαγγελματικά της θα βγουν από τις γραμμές παραγωγής μέσα στο 2025. Το πρώτο μοντέλο αναμένεται να είναι το Kia Niro Plus, η… ταξί εκδοχή του Niro βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα Skateboard eS της κορεατικής συμμαχίας Hyundai Motor Company και αναμένεται να τη δούμε και σε πολλά ακόμη μοντέλα.

Αμέσως μετά το Niro Plus θα ακολουθήσουν ένα μεσαίο επαγγελματικό με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, αλλά και ένα Micro PBV με αντίστοιχη δυνατότητα οδήγησης χωρίς την ενεργή παρέμβαση του οδηγού και χρήση κυρίως για delivery.

Τα μικρά επαγγελματικά είναι μέρος του μεγαλεπήβολου σχεδίου της Kia για 4 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως μέχρι το 2030. Παράλληλα η κορεατική εταιρεία έχει δηλώσει πως θα εμπλουτίσει την ηλεκτρική γκάμας της με την έλευση δεκατεσσάρων EV’s μέχρι το 2027, τα δύο εκ των οποίων θα είναι pick-up και ένα εντελώς νέο μοντέλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Kia EV6 είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022
Kia EV6: Διάκριση στο Trophée de L’argus 2022
Δοκιμή: Kia EV6 Long Range AWD