Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό Opel Astra-e

Ελλάδα 0:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό Opel Astra-e

Mobility

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό Opel Astra-e

Mobility

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Opel Astra αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τους πρώτους μήνες του 2023.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εκδόσεις αμαξώματος της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης Opel Astra-e, hatchback και Sports Tourer.

Ο εξηλεκτρισμός του νέου Opel Astra θα γίνει σταδιακά, με την παρουσίαση πρώτα της υβριδικής έκδοσης που αναμένεται σύντομα, να ακολουθείται από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα ακολουθήσει τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους. Μετά τα Corsa-e, Mokka-e, οι δύο εκδόσεις αμαξώματος του ηλεκτρικού Astra θα έρθουν να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών προτάσεων που θα καλύπτει μια πολύ μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού.

Advertisement
Advertisement

Πολλές λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Astra-e δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά με δεδομένο το ότι η πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis πάνω στην οποία βασίζεται το μοντέλο, είναι μια μετεξέλιξη της EMP2 που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα αυτοκίνητα, μπορούμε να εικάσουμε με σχετική ασφάλεια για τα δεδομένα που περιμένουμε.

Για παράδειγμα, τα πακέτα μπαταριών με τα οποία μπορεί να διατεθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα έχουν χωρητικότητα από 60kWh έως 100kWh, κάτι που θα εξασφαλίζει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα στο εκάστοτε μοντέλο. Σε πρώτη φάση, αυτό που περιμένουμε να δούμε στην περίπτωση του Astra είναι αντίστοιχη τεχνολογική πρόταση με του αμιγώς ηλεκτρικού Peugeot e-308. Το μοντέλο της Peugeot, έχει ανακοινωθεί με αυτονομία 400 χιλιομέτρων, οπότε είναι ασφαλές να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και στην περίπτωση του Astra-e.

Advertisement

Αναφορικά με την εμφάνιση, αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι μια «διακριτική» προσέγγιση με ελάχιστες διαφορές από τις υπόλοιπες εκδόσεις -στα πρότυπα του Corsa. Αυτό σημαίνει πως ίσως να έχουμε άλλης σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος για την ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, καθώς και ορισμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά που θα «προδίδουν» την αμιγώς ηλεκτρική υπόσταση της έκδοσης, μόνο όμως για τους «μυημένους».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Opel Astra: Εκδόσεις για όλα τα γούστα
Το Opel Crossland έφτασε τις 500.000
Καθαρός αέρας στο εσωτερικό του Opel Astra