Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Land Rover Discovery

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Land Rover Discovery

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Land Rover Discovery

ΝΕΑ

H Land Rover έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και να προγραμματίζει τα καινούργια μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Το Discovery, παρουσιάστηκε το 1989 σε μια προσπάθεια της Land Rover να εντάξει στην γκάμα της ένα νέο μοντέλο το οποίo να είναι πιο προσιτό από τo Range Rover και με περισσότερες ανέσεις και πιο οικογενειακό χαρακτήρα από το Defender.

Πλέον, η φήμη του έχει καθιερωθεί, όμως οι πωλήσεις του δεν είναι αυτές που ανέμεναν τα στελέχη της βρετανικής εταιρείας. Έτσι, προγραμματίζουν να ανανεώσουν το μοντέλο και να το κάνουν να είναι πιο ενδιαφέρον. Και -φυσικά- να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο βρετανικό Autocar ο Thierry Bolloré, μέχρι πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, τα στελέχη της εταιρείας πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον χαρακτήρα τού Discovery. Συγκεκριμένα, ο κ. Bolloré τόνισε:

Advertisement
Advertisement

«Πάντα ήταν ένα όχημα το οποίο απευθυνόταν στους οικογενειάρχες και αυτό θέλουμε να το βελτιώσουμε. (Η καινούργια γενιά) Πρέπει να έχει πολλά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των πολυτελών μοντέλων μας, αλλά να δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και στο πόσο προσιτό είναι».

Τον κ. Bolloré αντικατέστησε ο Adrian Mardell. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover κατείχε τη θέση τού Οικονομικού Διευθυντή μέχρι τώρα και γνωρίζει ουσιαστικά τα οικονομικά μεγέθη της. Ωστόσο, παρότι δεν έχει το ίδιο όραμα με τον προκάτοχό του, συμφωνεί να προχωρήσει το σχέδιο εξέλιξης και δημιουργίας τού καινούργιου Discovery ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Advertisement

Αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί το 2026 ως ένα ακόμα «βήμα» στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει εκπονήσει η εταιρεία ως το 2030. Βάσει αυτού, σκοπός είναι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της να φτάσουν το 60% των ετήσιων εκείνη τη χρονιά.

Advertisement

Όπως έχει αποφασιστεί, για να επιτευχθεί αυτό θα παρουσιαστούν πέντε νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της στα επόμενα τρία χρόνια. Έτσι, εκτός του Discovery, θα κατασκευαστούν και οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Land Rover Defender, Range Rover Sport και Range Rover Evoque, ενώ θα προστεθούν και ακόμα δύο καινούργια για τα οποία δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eτοιμάζεται ηλεκτρικό Range Rover με αυτονομία 600 χιλιομέτρων
Αγοράζεις Land Rover, αλλά απαγορεύεται να το πουλήσεις!
Το ρολόι που ταιριάζει ιδανικά στο Land Rover Defender

Advertisement