Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Ford e-Puma

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Ford e-Puma

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Ford e-Puma

ΝΕΑ

Η Ford έχει δώσει το πράσινο φως για ένα κόμπακτ διαστάσεων ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα εντάσσεται στην γκάμα του Puma και που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στην επόμενη τριετία η Ford θα λανσάρει τουλάχιστον εννέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εκ των οποίων τα τέσσερα θα είναι ελαφριά επαγγελματικά (το e-Transit το έχουμε οδηγήσει ήδη, το e-Custom παρουσιάστηκε) με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε δύο νέα SUV.

Για την ακρίβεια η Mustang Mach-E θα αποκτήσει δύο μικρότερα ηλεκτρικά «αδερφάκια» που θα έχουν το σχήμα μοντέλων που ήδη γνωρίζουμε. Άλλωστε, το ντιζάιν του Puma είναι τόσο ελκυστικό που πολύ εύκολα μπορεί να περάσει σε μία ηλεκτρική εκδοχή.

Οπότε περιμένουμε μία εξηλεκτρισμένη εκδοχή του σημερινού αμαξώματος το οποίο θα έχει μια κλειστή ενιαία μάσκα μπροστά, πιο δυναμικούς οπτικά προβολείς, το πίσω μέρος δεν θα έχει απολήξεις αλλά ένα διακριτικό διαχύτη, ενώ θα υπάρχουν ειδικής σχεδίασης τροχοί.

Advertisement
Advertisement

Αν και δεν γνωρίζουμε την ακριβή ονομασία του ηλεκτρικού Puma, η επικρατέστερη είναι η e-Puma με τα σχετικά λογότυπα που δεν θα κοσμούν μόνο το αμάξωμα, αλλά και το εσωτερικό. Το οποίο θα έχει ένα νέο τιμόνι και με τις δύο οθόνες (του ψηφιακού πίνακα και της κεντρικής αφής) να έχουν εμπλουτισμένο μενού με πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε πως το ηλεκτρικό Puma δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen (αυτή η συνεργασία αφορά στα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά Ford), αλλά σε μια τροποποιημένη εκδοχή του τωρινού πλαισίου (ή εκείνο των ηλεκτρικών επαγγελματικών) και πιθανότατα να υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός ή τον πίσω άξονα.

Advertisement

Όσο για την μπαταρία αυτή θα προσφέρει τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης στον πραγματικό κόσμο. Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως η Ford έχει ήδη ανακοινώσει πως από το 2030 και μετά θα πουλά μόνο ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα και από το 2035 μόνο ηλεκτρικά επαγγελματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Pro: Νέο ηλεκτρικό e-Transit Custom
Οδηγούμε το ηλεκτρικό Ford e-Transit στην Ισπανία (+τιμές)
Ford Mustang Mach-E: Εμπνευσμένο στιλ για το πιο σπορ premium ηλεκτρικό

Advertisement