Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα για χάρη των Κινέζων!

Ελλάδα 9:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα για χάρη των Κινέζων!

ΝΕΑ

Όλα για χάρη των Κινέζων!

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι τα προτιμούν τα μεγάλα μεγέθη, οπότε και η BMW αναγκαστικά φτιάχνει μία μακρύτερη 5άρα που μοιάζει με 7άρα. Για χάρη των Κινέζων όλα γίνονται.

Advertisement
Advertisement

Ανταποκρινόμενη στην προτίμηση των Κινέζων πελατών για τα μεγάλα σεντάν, η BMW παρουσίασε τις νέες εκδόσεις των μοντέλων 5-Series και i5, προσαρμοσμένες για την κινεζική αγορά.

Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα παγκόσμια μοντέλα, με στόχο να παρέχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια στο πίσω μέρος και αυξημένη πολυτέλεια.

Αν και η BMW δεν έχει διευκρινίσει το ακριβές μήκος του εκτεταμένου μεταξονίου, είναι εμφανές στις μακρύτερες πίσω πόρτες, οι οποίες προσφέρουν ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα και βελτιώνουν τις αναλογίες του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο μεταξόνιο συμβάλλει επίσης στην αύξηση του πίσω χώρου για τα πόδια. Αξιοσημείωτο είναι στην πίσω κολόνα υπάρχει φωτιζόμενο έμβλημα 5 με λευκό φως για τη σειρά 5 και μπλε φως για το ηλεκτρικό i5. Το μπλε φως πάλλεται όταν το i5 είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή, προσθέτοντας μια ξεχωριστή πινελιά.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, η 5-Series κινεζικών προδιαγραφών προσφέρει στους πίσω επιβάτες μια πανοραμική οθόνη 8K, που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στη ναυαρχίδα 7-Series / i7.

Advertisement

Αυτή η οθόνη BMW Theater μετατρέπει το εσωτερικό σε ιδιωτικό κινηματογραφικό σαλόνι, όταν συνδυάζεται με το σύστημα ήχου Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System.

Άλλα premium χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αυτόματο κλιματισμό τεσσάρων ζωνών, μοναδική δίχρωμη ταπετσαρία με αποκλειστικό καπιτονέ, χάλκινες πινελιές Titanium και χειριστήρια με επεξεργασία γυαλιού Crafted Clarity.

Advertisement

Τα δύο μοντέλα θα παράγονται στο εργοστάσιο Dadong στη Shenyang, το οποίο λειτουργεί από την κοινοπραξία BMW-Brilliance, και αυτά τα ειδικά για την Κίνα μοντέλα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς.

Η τοπικά παραγόμενη Σειρά 5 της BMW έχει σημειώσει μεγάλες πωλήσεις στην Κίνα, πλησιάζοντας τα 2 εκατομμύρια μονάδες.

Advertisement

Πάνω από 530.000 μονάδες πωλήθηκαν μόνο μεταξύ 2020 και 2022, καθιστώντας την προηγούμενη γενιά best-seller στην premium ανώτερη μεσαία κατηγορία. Το νέο μοντέλο στοχεύει να συνεχίσει αυτή την επιτυχία ανταγωνιζόμενο τις επερχόμενες προτάσεις, όπως η νέα γενιά της Mercedes-Benz E-Class L.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα BMW M5 CS;
Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον
Πόσο κοστίζει η 5αρα της BMW στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;