Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Off-road αυτόνομη οδήγηση: Στα Άγραφα χωρίς οδηγό;

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Off-road αυτόνομη οδήγηση: Στα Άγραφα χωρίς οδηγό;

ΝΕΑ

Off-road αυτόνομη οδήγηση: Στα Άγραφα χωρίς οδηγό;

ΝΕΑ

Αν είχατε ως όνειρο ζωής να διασχίσετε τα Άγραφα αλλά φοβάστε τους γκρεμούς και τα λαγκάδια, σύντομα θα μπορείτε να το κάνετε και χωρίς να αγγίξετε το τιμόνι. Λέμε τώρα…

Advertisement
Advertisement

Αν για την κυκλοφορία στην άσφαλτο υπάρχουν πολλές δυσκολίες φανταστείτε τι γίνεται όταν το αυτοκίνητο πρέπει να κινηθεί αυτόνομα σε μη χαραγμένη πορεία.

Αυτό όμως δεν πτοεί την Jeep, η οποία έχει δικαιωματικά έναν λόγο (ή και περισσότερους) παραπάνω ώστε να πρωτοπορεί στην έρευνα και εξέλιξη ενός αυτόνομου συστήματος για off road χρήση.

Η ίδια η εταιρία αποκάλυψε ότι μία ομάδα μηχανικών της, με υπεύθυνη τη Neda Cvijetic, η οποία είναι επικεφαλής του τμήματος AI και αυτόνομης οδήγησης της Stellantis, δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα αυτοματοποιημένο σύστημα ειδικά για τη Jeep.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε η Cvijetic, οι προκλήσεις για αυτόνομη οδήγηση είναι σαφώς μεγαλύτερες εκτός δρόμου από ότι οι αντίστοιχες για κίνηση στην άσφαλτο. Όμως θα επιμείνουν σε αυτή την εξέλιξη έτσι ώστε να προσφέρουν περισσότερη διασκέδαση και ελευθερία στους ιδιοκτήτες της Jeep.

Το σύστημα έχει τοποθετηθεί σε δύο plug-in υβριδικά Grand Cherokee 4xe, και δοκιμάζονται ήδη στο Μoab στην Γιούτα.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς που κάνουν την πρώτη τους εκτός δρόμου διαδρομή μέχρι και τους πολύ έμπειρους οδηγούς.

Advertisement

Η εταιρία πιστεύει ότι με τον ίδιο τρόπο που η ηλεκτροκίνηση ενίσχυσε τις ικανότητες των τετρακίνητων Jeep στις εκτός δρόμου διαδρομές τους, έτσι και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης έχει πολλά να προσφέρει σε όσους από τους πελάτες .αναζητούν την περιπέτεια αλλά διστάζουν

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο αυτό σύστημα. Πάντως ως πρώτη εκτίμηση είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι ευπρόσδεκτο για τους άπειρους οδηγούς, αν και οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μέχρι να είναι πλήρως λειτουργικό είναι εξαιρετικά πολύπλοκες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέφτουν όλα τα κάστρα…
Οδηγήσαμε το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe στην Ισπανία
Teaser για ένα ακόμα ηλεκτρικό Jeep