ΝΕΑ

Οδηγός τερμάτισε το μηχάνημα μέτρησης αλκοόλ!

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγός τερμάτισε το μηχάνημα μέτρησης αλκοόλ!

ΝΕΑ

Οδηγός τερμάτισε το μηχάνημα μέτρησης αλκοόλ!

ΝΕΑ

Κυριολεκτικά τερμάτισε τον… κοντέρ στη συσκευή μέτρησης αλκοόλ ένας οδηγός στη Λάρισα μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας αφήνοντας τους άφωνους!

Advertisement
Advertisement

 

Ο 37χρονος πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου περιστατικού, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «Ελευθερία» μάλλον έχει κερδίσει και τον τίτλο του πιο ασυνείδητου και επικίνδυνου οδηγού καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί τόσο υψηλό ποσοστό αλκοόλ στο αίμα σε ελεγχόμενο οδηγό!

Advertisement
Advertisement

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας μετά από αλκοτέστ, διαπίστωσαν πως ο 37χρονος Αθηναίος οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ σε τέτοια ποσότητα που «τερμάτισε» στην κυριολεξία τη συσκευή μέτρησης, δείχνοντας ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό του που αντιστοιχούσε σε… τετραπλάσιο από αυτό που συνεπάγεται αυτόφωρη σύλληψη ή δεκαπλάσιο από αυτό της απλής βεβαίωσης προστίμου, σύμφωνα και με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Να τονίσουμε πως η ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρησης -σπάνια περίπτωση, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τροχονόμων – που κατέγραψε ποσοστό 2,75 mg/lt ενώ η μέγιστη τεχνικά δυνατότητα της συσκευής μετρά τη μέθη ενός οδηγού έως τα 3 mg/lt.

Ο 37χρονος έχει συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ και μάλιστα του έχει αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης διάσταση που προκάλεσε τη «μήνιν» του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας που του επέβαλε, συνολική ποινή φυλάκισης 29 μήνες (με τριετή αναστολή), χρηματικό πρόστιμο, εκ νέου αφαίρεση του διπλώματος αλλά και των πινακίδων του Ι.Χ.

Advertisement

Ο 37χρονος ελέγχθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης στο 5ο χλμ. του δρόμου Λάρισας – Αμπελώνα, για να συλληφθεί στη συνέχεια από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατελήφθη να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να βρίσκεται υπό την επήρεια μέθης. Και στις δύο μετρήσεις με την ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρησης βρέθηκε αλκοόλ σε ποσοστό 2,75 mg/lt, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης!

Φωτογραφία: Eurokinisi

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Υπό την επήρεια αλκοόλ κινούνταν ένας στους δέκα οδηγούς στην Αττική!
Κινητά τηλέφωνα και αλκοόλ στο στόχαστρο της Τροχαίας
Τροχαία: Πάνω από 6.500 παραβάσεις για ταχύτητα και αλκοόλ σε 7 ημέρες!