Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδήγηση και ισχυροί άνεμοι: Τι πρέπει να προσέχω

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδήγηση και ισχυροί άνεμοι: Τι πρέπει να προσέχω

ΝΕΑ

Οδήγηση και ισχυροί άνεμοι: Τι πρέπει να προσέχω

ΝΕΑ

Η οδήγηση με ισχυρούς ανέμους, τόσο πλαγιομετωπικούς, όσο και μετωπικούς μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δε μας φοβίζουν όμως, απλά καλό είναι να έχουμε υπόψιν τα παρακάτω…

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς επιβατικών οχημάτων, αλλά και τους οδηγούς μοτοποδηλάτων, λεωφορείων και φορτηγών, απαιτεί η οδήγηση σε συνθήκες με ισχυρούς ανέμους.

Όπως συμβαίνει και σε οποιαδήποτε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, έτσι και κατά την οδήγηση με δυνατό αέρα θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις μας και να είμαστε ενημερωμένοι πάντα κατά το δυνατόν για το τι συνθήκες επικρατούν στους δρόμους και τις περιοχές που θα κινηθούμε.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα και κινούμενοι σε δρόμο με δυνατό άνεμο θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις παρακάτω οδηγίες:

Περιορίστε τις μετακινήσεις: Σε περίοδο έντονων ανέμων, είναι σημαντικό να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ενημερωθείτε για τις συνθήκες στους δρόμους πριν ξεκινήσετε.

Προσαρμογή της ταχύτητας: Μειώστε την ταχύτητα του οχήματός σας για να διατηρήσετε τον έλεγχο. Κρατήστε μεγαλύτερη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα για αυξημένο χρόνο αντίδρασης.

Advertisement

Κρατήστε σταθερά το τιμόνι: Κρατήστε το τιμόνι σταθερό και χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να αντισταθμίσετε τις ριπές ανέμου.

Προσοχή κατά την προσπέραση: Είναι απαραίτητο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσπέραση μεγάλων οχημάτων, καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια τους τα καθιστά ευάλωτα στους ανέμους, ενώ όταν βγείτε από τη σκιά τους μπορεί να δεχτείτε έντονη ριπή ανέμου.

Advertisement

Προσοχή σε παρασυρμένα αντικείμενα: Να είστε επιφυλακτικοί για αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και να εμφανιστούν απροσδόκητα μπροστά σας.

Φορτίο στην οροφή: Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε τη μεταφορά φορτίου στην οροφή του αυτοκινήτου, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την κατευθυντικότητά του.

Επιλογή Θέσης Στάθμευσης: Όταν παρκάρετε, προτιμήστε θέσεις στάθμευσης σε ανοιχτές περιοχές, αποφεύγοντας τα δέντρα και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί κίνδυνο.

Advertisement

Έλεγχος των συνθηκών: Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, ελέγξτε τις προγνώσεις καιρού. Αν προβλέπονται ισχυροί άνεμοι, εξετάστε το ενδεχόμενο της αναβολής του ταξιδιού σας ή της αναζήτησης εναλλακτικών διαδρομών.

Συντήρηση του αυτοκινήτου: Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε άριστη κατάσταση. Ελέγξτε τα λάστιχα, τα φρένα και τα φώτα. Μια καλή συντήρηση είναι απαραίτητη για την ασφαλή οδήγηση, ιδίως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες.

 

ΑΚΟΜΑ:
Τι θα συμβεί αν χτυπήσει κεραυνός το αυτοκίνητό μας; (+video)
Όρια ταχύτητας και οδήγηση μόνο μέρα σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση
Τα ηλεκτρικά μένουν στη βροχή;