Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΟΔΔΥ: Alfa Romeo Brera, Jaguar και BMW από 150 ευρώ!

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΔΔΥ: Alfa Romeo Brera, Jaguar και BMW από 150 ευρώ!

ΝΕΑ

ΟΔΔΥ: Alfa Romeo Brera, Jaguar και BMW από 150 ευρώ!

ΝΕΑ

Στο Μεσολόγγι θα πρέπει να μεταβούν οι ενδιαφερόμενοι για να «χτυπήσουν» κάποιο αυτοκίνητο που εκποιεί ο πρώην ΟΔΔΥ.

Advertisement
Advertisement

Αυτοκίνητα με τιμές εκκίνησης από 150 ευρώ μπορούν να βρουν οι υποψήφιοι αγοραστές στη νέα δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει ο πρώην ΟΔΔΥ στο Μεσολόγγι στις αρχές Μαρτίου. Μεταξύ των αυτοκινήτων στη λίστα της δημοπρασίας περιλαμβάνονται και μία Alfa Romeo Brera diesel, μια Jaguar X-Type, ένα Peugeot 207 diesel και ένα Opel Corsa επίσης diesel.

Ειδικότερα στις 05-03-2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ στο κτήριο του Τελωνείου Μεσολογγίου, που βρίσκεται στο Λιμάνι Μεσολογγίου, θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν οχήματα για κυκλοφορία το καθέν χωριστά ή σε ομαδική εκποίηση για Ο.Τ.Κ.Ζ. και διάλυση (όπου αυτό αναφέρεται) τα παρακάτω οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα των Τελωνείων και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στην διακήρυξη. Τα οχήματα φυλάσσονται στον περίβολο του Τελωνείου Μεσολογγίου.

Advertisement
Advertisement

Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται ελεύθερα από 28-02-2020 μέχρι και 05-03-2020 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30π.μ. μέχρι 13:30μ.μ.

Επίσης την Πέμπτη στις 12 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί στο κατάστημα του Τελωνείου Αργοστολίου θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων διακρίναμε ένα Peugeot 607 με τιμή εκκίνησης τα 800 ευρώ, ένα VW Golf GTi με τιμή εκκίνησης τα 2.000 ευρώ, ένα Audi A5 2,5 TDi με τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ και ένα Nissan X-Trail diesel με τιμή εκκίνησης τα 1.800 ευρώ.

 

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο της λίστας εκποίησης είναι ένα Nissan Almera με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 1999 και τιμή εκκίνησης τα 300 ευρώ.

Advertisement

Αντίστοιχα αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου κοστίζουν από 1.800 ευρώ.

Μια BMW 518i με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 1992 εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 150 ευρώ!

Advertisement

Στην αγορά των εγχώριων μεταχειρισμένων οι τιμές διάθεσης αντίστοιχων αυτοκινήτων ξεκινούν από τα 1.600 ευρώ.

Στα εντυπωσιακά μοντέλα που βρίσκονται στη λίστα της δημοπρασίας περιλαμβάνεται και μία πετρελαιοκίνητη Alfa Romeo Brera με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2006 με τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ!

Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 210 ίππους. Στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται έναντι 11.500 ευρώ.

Αν αναζητά κανείς μια μεταχειρισμένη Jaguar X-Type τότε καλό θα ήταν να επισκεφθεί το Μεσολόγγι ώστε να δει ένα τέτοιο μοντέλο που εκποιείται στις αρχές Μαρτίου με τιμή εκκίνησης τα 1.200 ευρώ!

Η Jaguar X-Type κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 200 ίππους. Αντίστοιχα μεταχειρισμένα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται άνω των 4.500 ευρώ.

Ένα πετρελαιοκίνητο Peugeot 207 με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2007 εκποιείται στην δημοπρασία οχημάτων του Μεσολογγίου με τιμή εκκίνησης τα 1.100 ευρώ.

Οι τιμές για αντίστοιχα αυτοκίνητα που πωλούνται στην ελληνική αγορά διατίθενται με τιμές άνω των 4.800 ευρώ.

Ακόμη ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο με τιμή εκκίνησης τα 300 ευρώ που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς ενδιαφερόμενους αποτελεί το VW Jetta με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2006.

Οι τιμές πώλησης για αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 5.300 ευρώ.

Ένα Opel Corsa diesel με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2006 εκποιείται έναντι 700 ευρώ και αναμένεται να προσελκύσει πολλούς ενδιαφερόμενους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων πωλούνται έναντι 4.500 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την αναλυτική λίστα με τα αυτοκίνητα της δημοπρασίας της ΑΑΔΕ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την αναλυτική λίστα με τα αυτοκίνητα της δημοπρασίας του Αργοστολίου.

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:

αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.

αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.

αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.

Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόποσες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:

βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.

ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.

βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.

βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους πριν από τη δημοπρασία. Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως. Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα:

Βιομηχανία βεβαιώσεων ΚΤΕΟ στήθηκε στη Βουλγαρία!

Ηλεκτρικά και υβριδικά τα νέα λεωφορεία

Σοκ! Πτώση 92% σημειώνουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα