Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο βιντεοπροβολέας της Ford

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο βιντεοπροβολέας της Ford

ΝΕΑ

Ο βιντεοπροβολέας της Ford

ΝΕΑ

Η Ford έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για βιντεοπροβολέα τοποθετημένο στην πίσω πόρτα, επιτρέποντας στους οδηγούς να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους σε κινητούς κινηματογράφους.

Advertisement
Advertisement

 

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που κατατέθηκε από τη Ford Global Technologies, περιγράφει έναν βιντεοπροβολέα τοποθετημένο στην πόρτα του αυτοκινήτου. Όταν είναι ανοικτή η πέμπτη πόρτα, μπορούν να προβάλλονται ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η διατύπωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδεικνύει ότι το βίντεο θα αποθηκεύεται στο smartphone του χρήστη, το οποίο θα συνδεθεί με το αυτοκίνητο.

Ο προβολέας μπορεί επίσης να λειτουργεί ως φως για να φωτίζει την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο. Επιπλέον, έχει την ικανότητα να εκπέμπει ένα κίτρινο φως που προσελκύει έντομα, επίσης χρήσιμο στην ύπαιθρο. Και η Tesla είχε ανακοινώσει πως θα προσφέρει streaming βίντεο μέσα από το αυτοκίνητο μέσω της κύριας οθόνης ψυχαγωγίας, επιτρέποντας στους οδηγούς να παρακολουθούν το Netflix και το YouTube όταν το όχημα είναι ακίνητο. Ο βιντεοπροβολέας δεν είναι το πρώτο τρελό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ford. Ο κατασκευαστής έχει προηγουμένως κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα που αφαιρεί την «οσμή του νέου αυτοκινήτου», ανοίγοντας και κλείνοντας τα παράθυρα αυτόματα και ενδεχομένως εκκινώντας τον κινητήρα και χρησιμοποιώντας το σύστημα εξαερισμού για να κυκλοφορεί ο αέρας.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης το ρομποτικό πυθμένα της Robutt στις αρχές του 2019, το οποίο χρησιμοποιείται σε εργοστάσια για να ελέγξει τις επιδράσεις του ιδρώτα ενός ατόμου στο κάθισμα, εκτιμώντας ουσιαστικά την αντοχή του. Ένα άλλο ενδιαφέρον δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποβλήθηκε από την Motorola πέρυσι. Περιελάμβανε σχέδια για την μετατροπή αυτόνομων αυτοκινήτων σε κινητά δικαστήρια, όπου οι ύποπτοι μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα αυτοκίνητο από αστυνομικό, οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσω αναγνώρισης του προσώπου και ερωτήθηκαν χρησιμοποιώντας ένα video link.