Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Trump βάζει μπρος τον φόρο για τα αυτοκίνητα από την Ευρώπη

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Trump βάζει μπρος τον φόρο για τα αυτοκίνητα από την Ευρώπη

ΝΕΑ

Ο Trump βάζει μπρος τον φόρο για τα αυτοκίνητα από την Ευρώπη

ΝΕΑ

Σε μια προσπάθειά του να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., ο Donald Trump σύντομα αναμένεται να φέρει έναν νέο φόρο στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Trump θα κάνει πραγματικότητα τις απειλές του και θα επιβάλει φόρο 25% στα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά που εισάγονται στις Η.Π.Α. από την Ευρώπη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ήδη για το θέμα και μέχρι τα μέσα του Φεβρουάριου το Τμήμα Εμπορίου των Η.Π.Α. θα θέσει στον Trump τις προτάσεις του, ώστε στη συνέχεια ο Πρόεδρος να αποφασίσει για το φόρο 25% – μια απόφαση που όπως αποκαλύπτει ο Γερουσιαστής Charles Grassley, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, είναι πλέον ειλημμένη.

Αυτή τη στιγμή η Ε.Ε. επιβαρύνει με φόρο 10% τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις Η.Π.Α., ενώ αντίθετα η εισαγωγή αυτοκινήτου από την Ευρώπη στη χώρα της Βορείου Αμερικής επιβαρύνεται με φόρο 2,5% για τα επιβατικά και 25% για τα pick-up οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, εφόσον τελικά ο φόρος του 25% γίνει πραγματικότητα, αναμένεται οι τιμές των εισαγόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση οχημάτων να αυξηθούν σε μέσο όρο κατά 6.000 δολάρια.

Όπως μάλιστα πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη προειδοποιήσει τον Trump, η επιβολή του εν λόγω φόρου και η αύξηση των τιμών των από την Ευρώπη προερχόμενων οχημάτων, αναμένεται να οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στις Η.Π.Α.