Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο θηριώδης V12 των 9,7 λίτρων με 4 turbo (video)

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο θηριώδης V12 των 9,7 λίτρων με 4 turbo (video)

ΝΕΑ

Ο θηριώδης V12 των 9,7 λίτρων με 4 turbo (video)

ΝΕΑ

Η Αυστραλία είναι γνωστή για τη λατρεία της στους πληθωρικούς κινητήρες όμως αυτός ο ειδικά εξελιγμένος V12 είναι πραγματικό φαινόμενο!

Advertisement
Advertisement

Ο θηριώδης κινητήρας ξεκίνησε ως ένας LS V8, στους οποίους η εταιρία Race Cast Engineering έχει εξειδικευτεί στην μετατροπής τους σε V12. Η προσθήκη των τεσσάρων επιπλέον κυλίνδρων αυξάνει την χωρητικότητα του ήδη πληθωρικού LS στα 9,7 λίτρα.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο του κινητήρα που χρησιμοποιεί πολλά ειδικά κατασκευασμένα γι’αυτόν στοιχεία όμως το αλουμινένιο μπλοκ, η κεφαλή, ο στρόφαλος και η εισαγωγή αλλά έχει και πολλά εργοστασιακά εξαρτήματα του LS όπως τα έμβολα και τα πιστόνια.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς καμία επιπλέον βοήθεια ο κινητήρας στην ατμοσφαιρική εκδοχή του αγγίζει εύκολα τους 700 ίππους όμως η εταιρία προχώρησε στην τοποθέτηση τεσσάρων υπερτροφοδοτών Garrett GT3582R. Το μέγεθος των turbo είναι σχετικά μικρό και αυτό παρά τις εν γένει θηριώδεις διαστάσεις του συνόλου χαρίζει εξαιρετική ελαστικότητα χωρίς βέβαια και λείπει η απόλυτη απόδοση. Οι πρώτες δοκιμές σε δυναμόμετρο πάγκου δείχνουν πως όταν τελειοποιηθούν οι ρυθμίσεις η ισχύς θα ξεπερνά εύκολα τους 1.000 ίππους. Στο video λοιπόν που δημοσίευσε η εταιρία ζητά από το κοινό να κάνει προτάσεις σχετικά με το αυτοκίνητο στο οποίο θα ήθελε να δει τον συγκεκριμένο κινητήρα.