Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο τάρανδος δεν είναι πρόβλημα για το νέο Nissan X-Trail (+video)

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο τάρανδος δεν είναι πρόβλημα για το νέο Nissan X-Trail (+video)

ΝΕΑ

Ο τάρανδος δεν είναι πρόβλημα για το νέο Nissan X-Trail (+video)

ΝΕΑ

Παρά το γεγονός πως το Nissan X-Trail στην υβριδική του και τετρακίνητη έκδοση e-power e-4orce που πέρασε από τις δοκιμάσίες, φορούσε ελαστικά που έχουν «προτεραιότητα» στις δύσκολες χειμερινές συνθήκες, οι επιδόσεις του ήταν θετικές.

Advertisement
Advertisement

Η ταχύτητα- στόχος για την εκκίνηση της δοκιμής «αποφυγής ταράνδου» είναι τα 77 χλμ./ώρα αλλά η ομάδα του km77.com κατάφερε να περάσει με 74 χλμ./ώρα.

Η επίδοση αυτή, είναι προφανώς πολύ καλοδεχούμενη για το αυτοκίνητο που πέρασε από τις εγκαταστάσεις του site με ελαστικά που έχουν σαφή προσανατολισμό τις δύσκολες χειμερινές συνθήκες. Πρόκειται για τα Michelin CrossClimate 2 που είναι γνωστά για εξαιρετική πρόσφυση στο χιόνι, χωρίς όμως να είναι χαρακτηρισμένα ως «ελαστικά χιονιού».

Advertisement
Advertisement

Από τις «σημειώσεις» των δοκιμαστών, προκύπτει πως το X-Trail επιδεικνύει εξαιρετική σταθερότητα σε κάθε περίπτωση, με τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης και της κατευθυντικότητας, να ενεργοποιούνται σύντομα αλλά να συμβάλλουν αποφασιστικά στην καλή εικόνα του αυτοκινήτου και στην αυξημένη ασφάλεια για τον οδηγός και τους επιβάτες.

Χαρακτηριστικό της έντασης στην επέμβαση των ηλεκτρονικών συστημάτων, είναι πως ενώ η ταχύτητα εισόδου στη διαδικασία του ταράνδου είναι τα 74 χλμ./ώρα (στην καλύτερη προσπάθεια), η ταχύτητα εξόδου είναι τα 19 χλμ./ώρα. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε την ομάδα του km77.com να επανέρχεται στη δοκιμή του μοντέλου με αμιγώς ασφάλτινα ελαστικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα τέλη του 2023 στην Ευρώπη το Mazda CX-80
Προχωρά η εξέλιξη της ηλεκτρικής Porsche Macan
Ποιες νέες μάρκες αποκτά ο όμιλος Π. Πετρόπουλος;