Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Stig κάνει drift και εκτός πίστας (VIDEO)

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Stig κάνει drift και εκτός πίστας (VIDEO)

ΝΕΑ

O Stig κάνει drift και εκτός πίστας (VIDEO)

ΝΕΑ

Η E92 M3 GTS είναι μια από τις πιο hot εκδόσεις του μοντέλου της BMW που έχει παραχθεί ποτέ και στα χέρια του Stig μοιάζει φτιαγμένη για να κινείται με το πλάι.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το video από το Top Gear δείχνει τον Stig να «στίβει» μια M3 GTS στο πλαίσιο μιας σειράς παραγωγών με εντυπωσιακά πλάνα πλαγιολίσθησης τραβηγμένα από πολλές κάμερες.

Ο Stig είναι αυτός που γράφει τους χρόνους για τον περίφημο πίνακα επιδόσεων στην πίστα του Top Gear και συνήθως τον βλέπουμε να οδηγεί μέσα σε circuit, πάντα στο όριο της πρόσφυσης του εκάστοτε αυτοκινήτου. Όπως φαίνεται και από το παρακάτω video, ο Stig είναι άνετος ακόμα και όταν το drift είναι θεματικά το ζητούμενο σε ένα γύρισμα. Η BMW έφτιαξε μόνο 135 μονάδες από την M3 GTS. Ενώ το τυπικό μοντέλο της Μ3 έχει ένα ατμοσφαιρικό V8 4,0 λίτρων, το GTS ήρθε με μεγαλύτερο κινητήρα 4,4 λίτρων. Σήμερα, όπου τα περισσότερα αυτοκίνητα επιδόσεων χρησιμοποιούν turbo, είναι πολύ σπάνιο το ότι μια αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τη χωρητικότητα του κινητήρα για να μην αλλάξει την τροφοδοσία με στόχο την αναζήτηση μεγαλύτερης απόδοσης.

Advertisement
Advertisement

Αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό, καθιστά την M3 GTS ακόμη πιο ξεχωριστή. Οι αναβαθμίσεις του κινητήρα της BMW, έστειλαν την απόδοση στους 450 ίππους (από τους 420 της «απλής») για την εκμετάλλευση των οποίων παίζει το ρόλο του το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 7 σχέσεις. Με τα δεδομένα αυτά, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, ήταν υπόθεση 4,4 δευτερολέπτων στην έκδοση του αυτοκινήτου που χάρη στις εκτενείς προσπάθειες για τον περιορισμό του βάρους, είναι ούτε λίγο, ούτε πολύ, 136 κιλά ελαφρύτερο από την «τυπική» αντίστοιχη Μ3 (Ε92). Το video είναι πραγματικά καλογυρισμένο και ενδιαφέρον, ενώ αφήνει και «υποσχέσεις» για sequel και με άλλα αυτοκίνητα στα χέρια του Stig.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

O Stig του Top Gear αποκαλύπτεται στο Newsauto

Οι Κινέζοι “ζήλεψαν” την αμφιλεγόμενη γρίλια της BMW 

Advertisement

Νέες φωτογραφίες από την αναμενόμενη BMW M3 Touring