Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι “ζήλεψαν” την αμφιλεγόμενη γρίλια της BMW

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι “ζήλεψαν” την αμφιλεγόμενη γρίλια της BMW

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι “ζήλεψαν” την αμφιλεγόμενη γρίλια της BMW

ΝΕΑ

Όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν μόνο «πολέμιοι» αλλά και… μιμητές.

Advertisement
Advertisement

Αποδέκτρια αποδοκιμασιών έχει καταστεί η BMW τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την… αμφιλεγόμενη, μεγάλη γρίλια τύπου «νεφρών» που έχει δεσπόζουσα παρουσία στη μάσκα των μοντέλων της.

Αυτή συναντάται και στην τελευταία γενιά της Σειράς 7 (σ.σ. όπως και στη X7). Η ύπαρξη, ωστόσο, επικριτών δεν συνεπάγεται την απουσία και κάποιων που επιδοκιμάζουν σθεναρά τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των Βαυαρών.

Ανάμεσα στους τελευταίους φαίνεται πως βρίσκεται και το πολυτελές σεντάν της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Hongqi, H9. Μάλιστα, η εταιρεία από την πόλη Τσανγκτσούν δεν δίστασε να αντλήσει έμπνευση από την kidney grille της BMW, ντύνοντας με μια παρόμοια το H9.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο εντοπίστηκε σταθμευμένο δίπλα σε μια “7άρα”, εντός ενός κινεζικού πάρκινγκ. Τα δύο μοντέλα απαθανατίστηκαν από το εγχώριο Μέσο Car News China, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μπροστά στη γρίλια του Hongqi H9, αυτή της BMW προβάλλει σαν… μινιατούρα.

Το κινεζικό σεντάν παρουσιάστηκε εντός του τρέχοντος έτους και τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 255 ίππων και των 380 Nm ροπής, ενώ διατίθεται και σε 3λιτρη V6 έκδοση με 275 άλογα και 400 Nm ροπής.

Advertisement

Σημειώνεται πως το μοντέλο ξεχωρίζει για το hi-tech εσωτερικό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τη μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, ενώ όμορφη πινελιά συνιστούν οι επενδύσεις σε δέρμα, ξύλο και χρώμιο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Κατασκοπεία: Το pick-up BMW iX

Αυτή η BMW Z1 με 3.832 χλμ. έχει τιμή εκκίνησης τα 42.147 ευρώ

Advertisement

BMW R 1250 GS & GS Advernure MY2021: Έμφαση στον εξοπλισμό