Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Σοσιαλισμός δε θέλει τα SUV

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Σοσιαλισμός δε θέλει τα SUV

ΝΕΑ

Ο Σοσιαλισμός δε θέλει τα SUV

ΝΕΑ

Η επίθεση σε όλα τα SUV και τα ηλεκτρικά ξεκινάει από Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με σημαία το περιβάλλο, το μποτιλιάρισμα και το… 5%.

Advertisement
Advertisement

Άστραψε και βρόντηξε η Σοσιαλίστρια Δήμαρχος του Παρισιού, η οποία έβαλε του Παριζιάνους σε διαδικασία δημοψηφίσματος σχετικά με μέτρα εναντίων των SUV αυτοκινήτων.

Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι και ο πολλαπλασιασμός του κόστους στάθμευσης εντός του Παρισιού, που πλέον θα φτάνει για τις έξι ώρες 225 ευρώ.

Οι Παριζιάνοι λοιπόν κατά 54,5% ψήφισαν υπέρ της εισαγωγής αυστηρότερων τελών στάθμευσης για τα SUV. Σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή αυτή η κίνηση αντικατοπτρίζει την ευρύτερη φιλοσοφία του Δήμου για περισσότερο πράσινο και λιγότερα οχήματα στις παραδοσιακά πολυσύχναστες λεωφόρους.

Advertisement
Advertisement

Μετά τα αποτελέσματα λοιπό, η μία ώρα στάθμευσης θα στοιχίζει 18 ευρώ στο κέντρο και 12 ευρώ στις συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας. Έτσι για έξι ώρες στάθμευση ο οδηγός ενός SUV θα πρέπει πλέον να πληρώνει 225 ευρώ για το κέντρο του Παρισιού. Τα παραπάνω αφορούν τα SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης και βάρος άνω των 1,6 τόνων και για ηλεκτροκίνητα με βάρος πάνω από 2 τόνους.

Το νέο σύστημα τιμολόγησης στοχεύει να επιβαρύνει τα SUV με επιπλέον τέλη, προκειμένου να αποθαρρύνει τη χρήση τους στο αστικό περιβάλλον. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, εξέφρασε

την ελπίδα ότι αυτό το μέτρο θα λειτουργήσει ως καταλύτης για περαιτέρω πολιτικές που θα μειώσουν την περιβαλλοντική αποτύπωση της πόλης.

Advertisement

 

Advertisement

Σημειώστε πως στην… επαναστατική και αναμφίβολα δημοκρατική πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος της Σοσιαλίστριας Δημάρχου, συμμετείχε μόλις το 5% των κατοίκων του Παρισιού, η οποία κατά βάση ήταν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, πολλοί από οτυς οποίους πιθανότατα να μην οδηγούν πια…

Παρόλα αυτά ο -επίσης Σοσιαλιστής- αντιδήμαρχος αρμόδιος για την κινητικότητα και τους δρόμους  Νταβιντ Μπελιάρντ, θεωρεί ότι το «στοίχημα απέδωσε», ενώ η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την ψηφοφορία, ως «αποτυχία».

Το αποτέλεσμα πάντως επικυρώθηκε, τα μέτρα θα τα εφαρμόσουν, έστω κι αν από τα 1,3 εκατομμύρια των κατοίκων του Παρισιού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν μόλις οι 78.000.

Advertisement

 Αναμφίβολα, η Δημοκρατία, για να είναι… Δημοκρατική, θέλει συμμετοχή…

 

ΑΚΟΜΑ:
Κάμερες-ραντάρ θορύβου και στο Παρίσι
Γαλλία: Μέτρα εναντία στα EV που κατασκευάζονται στην Κίνα
Tα μικρά SUV είναι τα αγαπημένα των Ελληνων!