Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο συγκλονιστικός ήχος του V12 της νέας Countach (+video)

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο συγκλονιστικός ήχος του V12 της νέας Countach (+video)

ΝΕΑ

Ο συγκλονιστικός ήχος του V12 της νέας Countach (+video)

ΝΕΑ

Η εικόνα της νέας Countach LPI 800-4 που βγαίνει από το εργοστάσιο, μας δίνει τη σπάνια ευκαιρία να δούμε το νέο μοντέλο της Lamborghini σε κίνηση και –το κυριότερο- να ακούσουμε τον κινητήρα της.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Countach δεν θα μπορούσε να μην έχει ευθείες αναφορές στο υπεραυτοκίνητο της Lamborghini από τη δεκαετία του 1970 και ειδικά από το πλάι, είναι εμφανέστατες.

Η Lamborghini Countach LPI 800-4 του 2022 εντοπίστηκε να βγαίνει από το εργοστάσιο της εταιρείας και καταγράφηκε σε video από έναν youtuber, τον Varryx. Το εντυπωσιακό στοιχείο του video δεν είναι η όψη του αυτοκινήτου που ήδη την έχουμε αποτυπώσει στο μυαλό από τις πρώτες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει αλλά ο ήχος του κινητήρα. Ο V12 των 6,5 λίτρων με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, διαμορφώνει μια συνολική ισχύ της τάξης των 803 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Με την απόδοση αυτή και την τετρακίνηση (εξ ου και το -4 στο όνομα), η νέα Countach κάνει για τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι 340 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας είναι ίδιος με αυτόν της Lamborghini Aventador αλλά η ιδιαίτερη εξάτμιση τεσσάρων εξόδων της Countach του δίνει έναν πολύ διαφορετικό και ασύγκριτα πιο ενδιαφέρον ήχο που πραγματικά καθηλώνει. Θυμίζουμε πως η Lamborghini σχεδιάζει να κατασκευάσει 112 Countach LPI 800-4 και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το εργοστάσιο, έχουν όλα πουληθεί ήδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε μια Lamborghini Countach να αστράφτει μετά από 20 χρόνια ακινησίας (+video)
Έρχεται η Lamborghini Huracan Tecnica
Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτή την Porsche 911 της Singer;

Advertisement

 

 

Advertisement