Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Fairlady 480Z: Διάδοχος για το 240Z

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Fairlady 480Z: Διάδοχος για το 240Z

ΝΕΑ

Nissan Fairlady 480Z: Διάδοχος για το 240Z

ΝΕΑ

Για να πιστέψουμε τις πρόσφατες αναφορές, ένα ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο Z προετοιμάζεται από τη Nissan ίσως με ρετρό σχεδίαση εμπνευσμένη από το αρχικό 240Z. Αυτές οι αποδόσεις δεν προέρχονται από τη Nissan αλλά από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Le Yang Bai.

Advertisement
Advertisement

Η «εικονική» επαναφορά του μοντέλου που αγαπήσαμε μπορεί να βρει ζωτικό χώρο στη σύγχρονη εποχή. Σπορ με προκλητική και συνάμα κομψή σιλουέτα και μεγάλο καπό, είναι πανέμορφο και έχει παραμείνει διαχρονικό για δεκαετίες. Η σύγχρονη ερμηνεία του σπορ αυτοκινήτου του Bai διατηρεί το σχήμα του πρωτότυπου, αλλά προσθέτει μια σειρά προσθηκών που το φέρνουν στα σημερινά πρότυπα.

Ο Bai έχει τροποποιήσει κάποια πράγματα, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, οπότε το νέο αυτοκίνητο, που ονομάστηκε Fairlady 480Z, δείχνει πολύ πιο απειλητικό και επιθετικό. Στο πίσω μέρος, τα απομακρυσμένα φώτα εμφανίζονται και εδώ, αν και έχουν επίσης τροποποιηθεί στο σχήμα τους ώστε να ταιριάζουν στη νέα προσωπικότητα του αυτοκινήτου. Υπάρχει επίσης ένα ζεύγος απολήξεων της εξάτμισης που τοποθετούνται κεντρικά.

Advertisement
Advertisement

Το αγαπημένο μας στοιχείο βέβαια είναι τα κοφτερά πτερύγια στο επάνω μέρος των εμπρός φτερών, τα οποία ενώ αποτελούν εδώ καθαρά διακοσμητικά στοιχεία σε αυτές τις αποδόσεις, θα μπορούσαν να τροποποιηθούν φιλοξενώντας επάνω τους μικρές κάμερες. Όσοι βέβαια είναι εξοικειωμένοι με το 240Z, θα ξέρουν ότι συχνά πωλούνταν με καθρέφτες τοποθετημένους ακριβώς πάνω από τους μπροστινούς τροχούς και έτσι, αυτά τα πτερύγια προκαλούν έντονες αναμνήσεις σε αυτούς. Η Nissan εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αυτή τη στιγμή, αλλά αν πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα σπορ αυτοκίνητο που μοιάζει με αυτό, πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να έχει ένα πραγματικό νικητή στα χέρια της.