Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο σαγηνευτικός ήχος της McLaren Elva (video)

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο σαγηνευτικός ήχος της McLaren Elva (video)

ΝΕΑ

Ο σαγηνευτικός ήχος της McLaren Elva (video)

ΝΕΑ

Μέσα σε μόλις 32 δευτερόλεπτα, η McLaren καταφέρνει να μας κάνει ν’ ερωτευτούμε την Elva και να μεθύσουμε από τον ήχο του 8κύλινδρου μοτέρ της.

Advertisement
Advertisement

Πάνε αρκετοί μήνες από τότε που η McLaren παρουσίασε την Elva, ένα κεντρομήχανο roadster χωρίς οροφή, παράθυρα και παρμπρίζ, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στην Mclaren-Elva M1A της δεκαετίας του 1960.

Μεγάλο προσόν του μοντέλου συνιστά το McLaren Active Air Management System (AAMS), ένας ενεργός ανεμοθραύστης, ο οποίος «κατευθύνει» τους στροβιλισμούς και τον αέρα πάνω από την καμπίνα, αποτρέποντας τη διατάραξη της ηρεμίας των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

«Δημιουργήθηκε προκειμένου να προσφέρει αποκλειστικά την πιο ανόθευτη εμπειρία οδήγησης, μια ασυμβίβαστη απόλαυση. Η McLaren Elva γεννήθηκε ώστε να εξυψώσει κάθε αίσθηση και να οικοδομήσει την πιο στενή σχέση μεταξύ οδηγού, αυτοκινήτου και των στοιχείων της φύσης. Απίστευτα ελαφριά, μεθυστικά ισχυρή, αδιανόητα ευέλικτη». Πρόκειται για τα λόγια που έχει επιλέξει η βρετανική εταιρεία, προκειμένου να «πλέξει» το προφίλ της Elva.

Πηγή τροφοδότησης της τελευταίας αποτελεί ένας κεντρικά τοποθετημένος διπλοτούρμπινος V8 4,0 lt βενζινοκινητήρας απόδοσης 815 PS, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και επιτρέπει στο roadster να επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε 3,0 sec και από τα 0-200 km/h σε μόλις 6,7 sec.

Advertisement

Πέρα, όμως, από τις ισχυρές επιδόσεις της, αλλά και την ελευθερία οδήγησης που προσφέρει, η Elva διακρίνεται και για τον παραγόμενο ήχο της, ο οποίος μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές και μας υπενθυμίζει τη χαρά της οδήγησης.

Ακούστε τη σαγηνευτική χροιά της McLaren Elva στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο χρειάζεται για το 0-300 km/h η νέα McLaren Artura;
Η McLaren “βγάζει στο σφυρί” τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της
Μία McLaren 720S με +900 ίππους