Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Rosberg μιλά για τη νέα AMG GT (vid)

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Rosberg μιλά για τη νέα AMG GT (vid)

ΝΕΑ

Ο Rosberg μιλά για τη νέα AMG GT (vid)

ΝΕΑ

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην προϊοντική «επίθεση» της Mercedes-Benz τα τελευταία χρόνια έχει η AMG GT. Το γερμανικό supercar παρουσιάστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στο Αφάλτερμπαχ, την έδρα της AMG, και το NewsAuto.gr μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση την εκδήλωση. Λάμψη από τον κόσμο της Formula 1 χάρισε με την παρουσία του ο Nico Rosberg, επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα φέτος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο 29χρονος Γερμανός ήταν αυτός που ανέβασε την κίτρινη Mercedes-AMG GT στη σκηνή και κλήθηκε να πει τη γνώμη του για το διθέσιο… στολίδι. «Και το μονοθέσιο μου στη Formula 1 έχει turbo. Με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα κάτι τέτοιο δεν είναι αρνητικό. Ακόμη και η AMG GT είναι φιλική προς τον οδηγό», δήλωσε ο πιλότος της Mercedes AMG Petronas. Στο video εμφανίζονται επίσης ο Tobias Moers, διευθύνων σύμβουλος της Mercedes AMG και ο Dr. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Ομίλου Daimler.

Advertisement
Advertisement

Η AMG GT εφοδιάζεται με V8 biturbo κινητήρα, χωρητικότητας 3.982 cc, σε δύο εκδόσεις: με 462 PS για την GT και με 510 PS για τη GTS. Η μέγιστη τιμή ροπής είναι αντίστοιχα 61,2 και 66,3 kgm. Η κορυφαία GT S επιταχύνει στα 100 km/h σε 3,8 sec και αγγίζει σε τελική τα 310 km/h. Οι αντίστοιχες επιδόσεις για τη GT είναι 4 sec και 304 km/h.