Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο ρόλος της TOGG στην τουρκική οικονομία

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο ρόλος της TOGG στην τουρκική οικονομία

ΝΕΑ

Ο ρόλος της TOGG στην τουρκική οικονομία

ΝΕΑ

Η νεοσυσταθείσα κατασκευάστρια εταιρεία TOGG αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια να συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ της Τουρκίας.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης, Erdal Bahçıvan τόνισε ότι η κοινοπραξία TOGG (Turkish Automobile Initiative Group) θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την τοπική αγορά, αλλά και για την παγκόσμια αυτοκίνηση.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κος Bahçıvan δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η TOGG δεν είναι απλά ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων, αντίθετα ο ρόλος της είναι πιο σύνθετος, καθώς θα αποτελέσει το κλειδί για την τεχνολογική επανάσταση της τοπικής βιομηχανίας». Σημείωσε επίσης ότι, μεταξύ των τομέων της βιομηχανίας, η πιο θεμελιώδης τεχνολογική μετάλλαξη λαμβάνει χώρα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις καινοτομίες που θα φέρει τα επόμενα 5-10 χρόνια να είναι ίσως οι πιο σημαντικές στην διάρκεια των πέντε τελευταίων δεκαετιών. Ανέφερε επίσης το ρόλο που θα έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε διαδραστικούς “έξυπνους” υπολογιστές. Καθώς οι πόλεις, τα σπίτια και τα εργοστάσιά μας γίνονται πιο έξυπνα, το αυτοκίνητό μας μετατρέπεται σε χώρο διαβίωσης. Πλησιάζουμε σε μια περίοδο όπου όλα θα συνδέονται μεταξύ τους».

Advertisement
Advertisement

Η κοινοπραξία δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2018 από τις εταιρείες Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell και Zorlu Holding με στόχο να κατασκευαστεί το πρώτο αμιγώς τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στη μονάδα παραγωγής στην πόλη Gemlik, η κατασκευή της οποίας θα ολοκληρωθεί το 2021. Στο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται συνολικά πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών, με την παραγωγή να ξεκινά μέσα στο 2022, αρχής γενομένης με το SUV, ενώ σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας η ετήσια παραγωγή θα ανέρχεται σε 175.000 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Επιβεβαίωση Newsauto! Ιδού το νομοσχέδιο για την Μικροκινητικότητα

Ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα!

Advertisement

O Johnson το ανακοίνωσε! Τέλος τα ΙΧ βενζίνης και diesel το 2030