Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Πιέρ Μοντριάν θα ήταν περήφανος για αυτήν τη Maserati

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Πιέρ Μοντριάν θα ήταν περήφανος για αυτήν τη Maserati

ΝΕΑ

Ο Πιέρ Μοντριάν θα ήταν περήφανος για αυτήν τη Maserati

ΝΕΑ

Η καλλιτεχνική τεχνοτροπία της γεωμετρικής αφαίρεσης προσγειώθηκε στη Maserati MC20.

Advertisement
Advertisement

H τεχνική της «Γεωμετρικής Αφαίρεσης» στη ζωγραφική έγινε ευρέως γνωστή στα τέλη του 19ου αιώνα με βασικό εμπνευστή τον Ολλανδία Πιέρ Μοντριάν. Ο μοναδικός τρόπος τώρα να δούμε αυτήν την τεχνική να εφαρμόζεται στον κόσμο του αυτοκινήτου είναι μέσα από το πρόγραμμα Fuoriserie της Maserati που ξεκίνησε το 2020.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτρέπει στους πελάτες της ιταλικής μάρκας να σχεδιάσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους και μαζί με τους ειδικούς του Maserati Centro Stile να δημιουργήσουν κάτι πολύ ξεχωριστό – πάντα με το ανάλογο τίμημα. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και σίγουρα μοναδικές εμπνεύσεις του τμήματος είναι η Opera d’Arte. Πρόκειται για μία και μοναδική Maserati MC20 Cielo η οποία έγινε καμβάς στα χέρια των σχεδιαστών της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Στο γεωμετρικό μοτίβο κυριαρχεί το χρώμα μπλε έχοντας όπως πολλές πινελιές λευκού, κόκκινου, μαύρου, κίτρινου, γαλάζιου και πορτοκαλί. Η γνωστή τρίαινα της Maserati βάφτηκε σε φλου κίτρινο και τοποθετήθηκε στη μάσκα εμπρός και στους τροχούς των 20 ιντσών οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν ο καθένας διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων.

Στο εσωτερικό το μοτίβο συνεχίζεται με μπλε χρώμα στα καθίσματα από αλκαντάρα. Στο τεχνικό κομμάτι τα πράγματα παρέμειναν ίδια με την κανονική Cielo. Ο κινητήρας είναι V6 3.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 620 ίππους και 730 Nm ροπής. Αργότερα, το 2025, η MC20 Cielo θα μπει στο πρόγραμμα Folgore της Maserati και θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι νταλίκες που μεταφέρουν πανάκριβες Lamborghini στην Ελλάδα
Maserati Quattroporte με καριέρα στην πυροσβεστική!
Αναβολή για την ηλεκτρική Maserati Quattroporte Folgore

Advertisement