Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο νέος κινητήρας του BMW M Division (+video)

Ελλάδα 3:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο νέος κινητήρας του BMW M Division (+video)

ΝΕΑ

Ο νέος κινητήρας του BMW M Division (+video)

ΝΕΑ

Ο νεότερος κινητήρας του BMW M Division με τον κωδικό S58 είναι εξακύλινδρος σε σειρά, υπερτροφοδοτούμενος και ξεκινά από τους 480 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Πρακτικά μιλάμε για τον πρώτο εντελώς νέο κινητήρα του M Division μετά από πέντε χρόνια. Ο S58 διαδέχεται τον αντίστοιχο S55 και θα δούμε πρώτα στις νέες X3 M και X4 M ενώ αργότερα θα περάσει στις νέες Μ3 και Μ4 καθώς στην επόμενη γενιά της Μ2.

Ο S58 βασίζεται στον αντίστοιχο B58 που βρίσκουμε σε αρκετά μοντέλα της συμβατικής γκάμας της BMW. Βέβαια ο τρίλιτρος, εξακύλινδρος TwinPower Turbo κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί και αναβαθμιστεί ριζικά από το τμήμα M. Στην βασική του έκδοση θα αποδίδει 480 ίππους και 61,2 χλγμ ροπής ενώ στις εκδόσεις Competition των Χ3 Μ και Χ4 Μ θα αγγίζει τους 510 ίππους αν και είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα τον δούμε και με ακόμα υψηλότερη ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Ο τρίλιτρος εξακύλινδρος κινητήρας έχει δύο αναβαθμισμένους σε σχέση με το παρελθόν υπερτροφοδότες, βελτιωμένη εισαγωγή με μειωμένες αντιστάσεις και επομένως απώλειες καθώς και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη wastegate. Επίσης η πίεση του άμεσου ψεκασμού έχει αυξηθεί από τα 200 bar στα 350 bar βελτιώνοντας έτσι την ακρίβεια της καύσης προς όφελος της απόδοσης αλλά και την μείωσης των ρύπων. Το τεχνολογικό πακέτο του νέου κινητήρα συμπληρώνεται από το σύστημα συνεχώς μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων. Ως αποτέλεσμα η ειδική απόδοση των 170 ίππων/λίτρο είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν σήμερα σε κινητήρες παραγωγής.