Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O νέος κινητήρας της Cummins καίει τα πάντα!

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O νέος κινητήρας της Cummins καίει τα πάντα!

ΝΕΑ

O νέος κινητήρας της Cummins καίει τα πάντα!

ΝΕΑ

Η Cummins αποκάλυψε το τελευταίο της δημιούργημα, που είναι ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε καύσιμο.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν ακόμα ένθερμοι υποστηρικτές των κινητήρων εσωτερικής καύσης και η Cummins τροφοδοτεί τη διάθεσή τους για αντιπαράθεση με τους υποστηρικτές του ηλεκτρισμού.

Η Cummins είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων εσωτερικής καύσης και πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για «στροφή» προς το υδρογόνο. Πάνω σε αυτό, υπάρχουν αρκετές προκλήσεις καθώς το υδρογόνο καίγεται διαφορετικά από άλλα καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Για να δώσει λύση (και) σε αυτό, η Cummins σχεδίασε έναν ιδιαίτερο θάλαμο καύσης και προχώρησε με την κατασκευή του κινητήρα υδρογόνου. Δεν έμεινε όμως εκεί, μια και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την τεχνογνωσία της για να παρουσιάσει ένα κινητήρα που δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε καύσιμο.

Από diesel και αμόλυβδη βενζίνη, έως υδρογόνο. Πρόκειται για ένα κινητήρα που έχει ένα μόνο φραγμό αναφορικά με τα καύσιμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει και αυτός είναι το ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα καύσιμα ταυτόχρονα. Ανεξάρτητα από το καύσιμο, ο κινητήρας αυτός είναι ίδιος από την κυλινδροκεφαλή και προς τα κάτω.

Advertisement

Σε ότι αφορά την απόδοση, η Cummins υποστηρίζει πως με κάθε καύσιμο η ισχύς είναι παρόμοια- χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες επ’ αυτού. Πολλές πληροφορίες επίσης μεταξύ άλλων, περιμένουμε να κοινοποιηθούν σχετικά με το φιλτράρισμα των εκπομπών της καύσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμο το πρώτο ferry με κυψέλες υδρογόνου για το San Francisco
Το Rivian R1T μετατρέπεται σε… αμφίβιο! (+video)
Επίσημο: Οι νέες Mercedes-AMG EQE φτάνουν τα 687 άλογα

 

Advertisement