Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Montezemolo φεύγει, τα κέρδη παραμένουν για τη Ferrari

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Montezemolo φεύγει, τα κέρδη παραμένουν για τη Ferrari

ΝΕΑ

Ο Montezemolo φεύγει, τα κέρδη παραμένουν για τη Ferrari

ΝΕΑ

Στην τελευταία ίσως συνεδρίαση του ΔΣ της Ferrari υπό την προεδρία του Luca di Montezemolo, εξετάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου μισού του 2014. Παρά τη σχεδιαζόμενη μείωση παραγωγής, ώστε τα αυτοκίνητα της Ferrari να μην απωλέσουν το συλλεκτικό χαρακτήρα τους, τα στοιχεία έδειξαν ανάπτυξη σε κάθε τομέα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, φθάνοντας το 1,35 δισ. ευρώ, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της εταιρείας. Τα καθαρά κέρδη σημείωσαν επίσης άνοδο (10%), στα 127,6 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά ενώ παραδόθηκαν το εξάμηνο στους πελάτες της Ferrari 3.631 αυτοκίνητα, λιγότερα κατά 3,6 % σε σχέση με το περασμένο έτος. Πρώτη αγορά παραμένει με διαφορά αυτή των ΗΠΑ (1.062 αυτοκίνητα), μπροστά από τη Μ. Βρετανία (408) και την Κίνα (285). Όσο για την πατρίδα της Ferrari, μόλις 131 supercars με σήμα το αλογάκι βρήκαν εκεί τους ιδιοκτήτες τους.

«Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα δίνουν σε όλους μας εδώ στη Ferrari μία γεύση εξαιρετικής ικανοποίησης. Οι πωλήσεις θα αυξηθούν ώστε να αποφύγουμε τα μεγάλα διαστήματα παραμονής μέχρι την παράδοση των αυτοκινήτων στους ιδιοκτήτες τους. Για να γιορτάσουμε φέτος τη συμπλήρωση 60 ετών παρουσίας στις ΗΠΑ, έχουμε ετοιμάσει ένα μοναδικό μοντέλο, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες», δήλωσε ο Montezemolo.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένη λοιπόν την εξαιρετική – οικονομικά – πορεία της Ferrari, ήταν η νωθρή παρουσία της στη Formula 1 ο μοναδικός λόγος για την απομάκρυνση του Montezemolo; Ο Άκης Τεμπερίδης καταγράφει στο blog του τις σκέψεις του, σχετικά με τι ώθησε τον Marchionne σε αυτή την κίνηση.