Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Lewis Hamilton βολτάρει στο Μονακό (+video)

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Lewis Hamilton βολτάρει στο Μονακό (+video)

ΝΕΑ

Ο Lewis Hamilton βολτάρει στο Μονακό (+video)

ΝΕΑ

O επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη F1, Sir Lewis Hamilton απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές, οδηγώντας το προσωπικό του Pagani Zonda.

Advertisement
Advertisement

Ήταν Σεπτέμβριος του 2020, όταν σε μία συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, o Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG Petronas είχε δηλώσει την προτίμησή του σε έναν σαφώς πιο οικολογικό τρόπο ζωής, προσαρμόζοντας ανάλογα και την ζωή του.

Πέραν του ότι χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως «vegan», ο Hamilton θέλει και οι μετακινήσεις του να γίνονται αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με την ομάδα να του έχει παραχωρήσει Mercedes-Benz EQC, όπως και ένα smart EQ ForTwo. Τα παραπάνω όμως δεν τον επηρεάζουν ως έναν πραγματικό και πιστό petrolhead, κάτι που μας αποδεικνύει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Advertisement
Advertisement

Το πιο πρόσφατο μας έρχεται από το Πριγκιπάτο του Μονακό, εκεί όπου εθεάθη να κυκλοφορεί με ένα από τα αγαπημένα του οχήματα, το one-off Pagani Zonda 760 LH. Μάλιστα ο Lewis είχε μόλις συναντήσει τον φίλο του και διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Samuel L. Jackson σε ένα γιοτ αναψυχής.

Όπως είχε αναφέρει και στο παρελθόν το ιταλικό supercar είναι ένα από τα χειρότερα στην οδήγησή του, αλλά από την άλλη ο κινητήρας του παράγει τον πιο πωρωτικό ήχο που έχει ακούσει. Επίσης, λόγω των ιδιαίτερων προτιμήσεων του, το συγκεκριμένο Zonda διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο και όχι το αυτόματο Tiptronic.

Advertisement

Το Pagani Zonda 760 LH εφοδιάζεται με ένα V12 κινητήρα της AMG, με χωρητικότητα 7,3 λίτρα, ενώ η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 760 ίππους. Ανάλογες της κατασκευής είναι φυσικά και οι επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο εξωφρενικός ήχος του V12 της Pagani Huayra R (video)
Το Pagani του μέλλοντος είναι άκρως εντυπωσιακό
“Supernova”: Η one off έκδοση της Pagani Huayra Roadster BC