Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Jean-Dominique Senard είναι ο νέος πρόεδρος της Renault

Ελλάδα 23:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Jean-Dominique Senard είναι ο νέος πρόεδρος της Renault

ΝΕΑ

Ο Jean-Dominique Senard είναι ο νέος πρόεδρος της Renault

ΝΕΑ

Η Renault επιβεβαίωσε και επίσημα την αλλαγή στην ηγεσία της, μετά την παραίτηση του Carlos Ghosn. Νέος πρόεδρός της είναι ο Jean-Dominique Senard.

Advertisement
Advertisement

 

Η Renault όρισε τον Jean-Dominique Senard ως νέο πρόεδρο, αφού ο Carlos Ghosn αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από ένα οικονομικό σκάνδαλο που έπληξε τη Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και τη συμμαχία της με τη Nissan. Ο Senard θα γίνει άμεσα πρόεδρος, επιβεβαίωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Thierry Bollore να αναλαμβάνει τον άλλο ρόλο του Ghosn για τη Renault ως γενικού διευθυντή.

Advertisement
Advertisement

Ο 65χρονος, έχει πλέον το καθήκον να καταπραΰνει τις σχέσεις με τον ιαπωνικό εταίρο της Renault (την Nissan) και να ξαναρχίσει τις συνομιλίες για μια νέα δομή στην συμμαχία σε μία προσπάθεια να εδραιώσει τη 20ετή συνεργασία.

«Είναι σημαντικό ότι αυτή η συμμαχία παραμένει εξαιρετικά ισχυρή», δήλωσε ο Senard στους δημοσιογράφους μετά από μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου – αναφέροντας τις αυξανόμενες επενδυτικές απαιτήσεις των νέων τεχνολογιών στα αυτοκίνητα.

Η παραίτηση του Ghosn σηματοδοτεί ένα σαφές τέλος σε μια από τις πιο γοητευτικές σταδιοδρομίες της αυτοκινητοβιομηχανίας, δύο δεκαετίες μετά την διάσωση από χρεωκοπία της Nissan, από πτώχευση. Μετά από 14 χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος της Renault και μια δεκαετία ως πρόεδρος της συμμαχίας Renault, Nissan Mtsubishi.

Advertisement

O Ghosn παραιτήθηκε τυπικά από τους δύο του ρόλους την παραμονή της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου. Τώρα μένει οριστούν τα πακέτα συνταξιοδότησης και κάποιας αποζημίωσης. Οικονομικοί κύκλοι, υπολογίζουν το ποσό της αποζημίωσης στα 25-28 εκατομμύρια ευρώ και η σύνταξή του στα 800.000 το χρόνο.