Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο ήχος της Pagani Huayra R ανασταίνει και νεκρούς! (+video)

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο ήχος της Pagani Huayra R ανασταίνει και νεκρούς! (+video)

ΝΕΑ

Ο ήχος της Pagani Huayra R ανασταίνει και νεκρούς! (+video)

ΝΕΑ

Aν σας έχουν λείψει τα ουρλιαχτά των V10 και των V12 της Formula 1, δυναμώστε την ένταση και ανοίξτε τις πύλες της Αποκαλύψεως!

Advertisement
Advertisement

Καθώς οδηγούμαστε θέλοντας και μη στην απόλυτη ησυχία, τάξη και ασφάλεια των ηλεκτροκίνητων, κάποια δοξασμένα σημάδια του παρελθόντος έχουν μείνει ακόμα ζωντανά να μας θυμίζουν όλα αυτά που θα αναπολούμε σε λίγα χρόνια.

Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν V12 που στροφάρει κοντά σε διψήφια νούμερα με ελεύθερες εξατμίσεις για να νιώσουμε ξανά το ρίγος μίας ολόκληρης εποχής που φαίνεται να φεύγει ανεπιστρεπτί.

Advertisement
Advertisement

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την απίστευτη Pagani Huayra R η οποία εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12.

Ο κινητήρας αυτός που πήρε πάνω από δύο χρόνια σχεδίασης και εξέλιξης φθάνει να αποδίδει 850 ίππους και 750 Νm ροπής από 6 λίτρα.

Advertisement

Τα στοιχεία αυτά από μόνα τους είναι άκρως εντυπωσιακά, όμως αυτό που ξεσηκώνει τους πάντες είναι ο ήχος που εκπέμπει. Πάνω στην αποκλειστικά πισταδόρικη Huayra R δεν έχει περιορισμούς σε θόρυβο και ρύπους, οπότε έχει ελεύθερο να στροφάρει όσο ψηλά αντέχει, θυμίζοντας τις ένδοξες εποχές των V10 και των V12 στην Formula 1.

Σύμφωνα με την Pagani το όριο είναι στις 9.000 στροφές (κάτι μας λέει ότι το ξεπερνά εύκολα), και συνδυάζεται με έξατάχυτο σειριακό κιβώτιο και εξελιγμένο αγωνιστικό συμπλέκτη.

Advertisement

Για το ηχητικό sountrack φροντίζει τα μέγιστα και η τετραπλή έξοδος της εξάτμισης η οποία προφανώς είναι παντελώς ελεύθερη να εκφαστεί όπως νομίζουν οι 12 τρελαμένοι κύλινδροι.

Η έκδοση R της Huayra έχει ακόμα πολλές βελτιώσεις για να γυρίζει σε τρελούς χρόνους σε πίστες, όμως πατήστε το play στο video, δυναμώστε την ένταση, κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε.

Advertisement

Όσο είναι ακόμα καιρός πριν τα αυτοκίνητα γίνουν απλά μετακινούμενα συνθεσάιζερ με ήχους από κλασική μουσική και ψηφιακά κουδουνάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Pagani Zonda το 2022
Ο Sir Lewis Hamilton πουλάει τη Pagani Zonda 760LH του (+video)
H διάδοχος της Pagani Huayra το 2023