Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Γιόχαν Κρόιφ και η F1

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Γιόχαν Κρόιφ και η F1

ΝΕΑ

Ο Γιόχαν Κρόιφ και η F1

ΝΕΑ

Στο περιθώριο των τελευταίων χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της Βαρκελώνης, μία λεζάντα σε φωτογραφία από τα γκαράζ μου είχε τραβήξει το μάτι. ‘Ο Γιόχαν Κρόιφ’ έλεγε αλλά νόμιζα πως είχαν κάνει λάθος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Κι επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, δεν είναι σύμπτωση, όταν είδα το όνομα του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και σε άλλη μία φωτογραφία, πείστηκα πως ο κύριος που έβλεπα ήταν ο Κρόιφ. Κι ας μη του έμοιαζε πια.

Άρχισα να ψάχνω λίγο τα ‘τι και πως’ και δεν άργησα να διαπιστώσω πως τον κυνηγούσε αυτή η καταραμένη ασθένεια. Μερικές εβδομάδες μετά, ήρθε η δυσάρεστη είδηση πως η επάρατη νόσος τον είχε νικήσει.

Advertisement
Advertisement

Ο άνθρωπος που άλλαξε το ποδόσφαιρο, είχε βρεθεί στα γκαράζ της Scuderia Toro Rosso, προφανώς κάνοντας παρέα με τους ομοεθνείς του – την οικογένεια Verstappen. Κι αν ο μόλις 18 ετών Max γνώρισε τον κύριο με τη φανέλα με το Νο14 μόνο μέσω YouTube, ο 44χρονος μπαμπάς, ο Jos Verstappen, πρόλαβε να τον δει εν δράσει.

max-johan-cruyff640

Όπως και να έχει, ο Κρόιφ (σημ: χαλάω τη μόνιμη τακτική μου να χρησιμοποιώ λατινικούς χαρακτήρες στα ονόματα γιατί πολλοί δεν θα καταλάβαιναν για ποιον μιλάμε αν έγραφα Cruyff) ήταν εθνικός ήρωας στην Ολλανδία και παρότι η ‘παρέα’ του είναι εξαιρετικά δημοφιλής, τα φλας των φωτογράφων στράφηκαν πάνω του. Ίσως εκείνη να ήταν η τελευταία φορά…